TURSKAA KAHDELLA TAPAA

tiistai 7. maaliskuuta 2017




En voinut vastustaa kiusausta kalakaupassa. Tuoretta turskaa tarjouksessa! Minun oli pakko viedä kotiin neljä turskan filettä, vaikka tiesin että jääkaapissa on ennestään ruokaa, joka odotti valmistusta. Täytyy takoa kun rauta on kuuma!

TURSKA PINAATTIGREMOLATALLA (kahdelle)
2 turskan filettä
voita
suolaa & pippuria


Pinaattigremolata:
1-2 dl kiehautettua hakattua pinaattia
1 sitruuna, raastettu kuori ja mehu puolesta sitruunasta
3 raastettua valkosipulin kynttä
3-4 rkl oliiviöljyä
(mustaa) sormisuolaa

Kuumenna oliiviöljy kattilassa.  Laita mukaan sitruunan kuori ja valkosipuli. Sekoita noin minuutin verran. Lisää pinaatti ja hiukan sitruunamehua. Kuumenna ja mausta suolalla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
Suolaa ja pippuroi turskafileet ja paista ne voissa kuumalla paistinpannulla. 1-2 minuuttia per puoli riittää paksuudesta riippuen. Pannun pitää olla kuuma ja kala laitetaan pannuun vasta kun voi on "hiljentynyt". Tarjoile fileet pinaattigremolatapedillä ja lisää suolaa ja pippuria tarpeen vaatiessa. 



TURSKA KAPRIS-SALVIA-VOISSA (kahdelle) 
2 turskan filettä
suolaa & pippuria
voita
10-15 salvian lehteä + enemmän koristeluun
noin 1/2 dl kaprista (käytin kaprista merisuolassa, huuhdeltuja)

Aloita kastikkeesta. Ruskista voi ja lisää salvian lehdet ja kaprikset. Älä keitä, anna olla miedolla lämmöllä pari minuuttia. Paista turskan fileet voissa kuumalla pannulla (katso ylhäällä). Kaada voikastike kalan päälle tarjoiluvaiheessa. Viininä meillä oli Neiss pinot grigioa, joka oli raikas, hedelmäinen ja yrttinen. Oikein onnistunut valinta.



Eikö minulle jäänyt mitään???

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Mulla on turska vielä(kin) to do-listalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, siitä vaan. Yleensä käytän sitä bouillabaisseen. Nauti (naisten) päivästä!

      Poista
  2. Pinaattigremolata sopinee myös muiden kalojen viereen. Apukokin vetoomus ylsi ruudun tällekin puolelle, tehosiko se emäntään? Kiitos

    VastaaPoista
  3. Kyllä apukokki tuntee emäntänsä...ainahan jotain putsattavaa jää. Kiitos kommentistasi; sopiihan se melkein kaiken kanssa jos pinaatista tykkää. Nyt apukokin kanssa aurinkoiselle lenkille. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista