KURPITSA CHILIJUGURTIN JA KORIANTERISALSAN KERA

torstai 16. maaliskuuta 2017


Kevät- ja pääsiäissävytteinen vihannesresepti sopii mainiosti tähän vuodenaikaan. Kauniit värit ja mielenkiintoiset maut täydentävät toisiaan tässä suosikkiruoassani. Makea Srirachakastike sopii täydellisesti salaatti- ja dippikastikkeisiin. Se on peräisin Itä-Thaimaasta ja on valmistettu auringon kypsyttämistä chileistä ja valkosipuleista, joista on jauhettu sileä tahna. Korianterisalsa on raikas ja värikäs. Yotam Ottolenghi on tämän herkullisen reseptin isä.


Ainekset 4 annokseen:
1 iso myskikurpitsa (1 1/2 kg)
1 tl jauhettua kanelia
1 dl oliiviöljyä
50 g korianteria, lehdet ja varret (plus lehtiä koristeluun)
1 pieni valkosipulin kynsi, puristettu
20 g kurpitsan siemeniä
2 dl kreikkalaista jugurttia
1 1/2 tl srirachaa (tai muu vahva chilikastike, käytin 2 1/2 tl srirachaa)
suolaa ja mustapippuria

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Puolita kurpitsa, poista siemenet mutta jätä kuori ja leikkaa kurpitsa 2 cmn paksuihin lohkoihin, jotka ovat noin 7 cm pitkiä. Laita palat kulhoon, lisää kanelia, 2 rkl oliiviöljystä, 3/4 tl suolaa ja reilusti mustapippuria myllystä. Sekoita hyvin niin että palat peittyvät kokonaan. Siirrä palat kahdelle uunipellille kuoripuoli alaspäin ja paahda 35-40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja ovat saaneet hiukan väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä.

Tee yrttisalsa laittamalla korianteria, valkosipulia, loput 4 rkl öljyä (käytin hiukan enemmän) ja noin tl suolaa pieneen blenderiin. Hurauta sileäksi salsaksi ja siirrä sivuun.

Alenna uunilämpö 180 asteeseen. Levitä kurpitsan siemenet uunipellille ja paahda uunissa 6-8 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä.

Sekoita jugurttia ja srirachakastiketta juuri ennen tarjoiluhetkeä. Aseta kurpitsapalat tarjoiluvadille, kaada päälle jugurttikastike ja sitten yrttisalsa (voit myös sekoittaa ne ensin jos haluat). Ripottele päälle kurpitsan siemenet ja korianterin lehdet ja vie tarjolle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti