Tällaisessa lumimyräkässä kaipaa todellakin lämmittävää ja mausteista keittoa. Ainakin minä. Jossain on vikaa kun ei edes koira halua mennä ulos. Täytyy ottaa rennosti ja pysyä sisällä ruoanlaiton parissa niin tulee parempi mieli. Tämän nopean ja helpon lohikeiton resepti löytyi Yhteishyvä-liitteestä.
4 annosta
400 g lohifilettä (käytin 500 g)
2 rkl punaista currytahnaa
2 tl öljyä
1l kana- tai kalalientä
500 g pakastekasvissuikaleita
1 dl pakasteherneitä (1 1/2 dl)
6 kaffirlimetin lehteä
2 rkl limettimehua
suolaa
(tuoretta korianteria)
Paloittele kala. Kuullota currytahnaa hetki öljyssä kattilassa. Näin tahnan maut syvenevät. Lisää liemi ja kaffirlimetin lehdet, anna kiehua pari minuuttia. Lisää kasvikset ja kala. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta liemi limettimehulla ja ripauksella suolaa. Koristele korianterilla.
4 annosta
400 g lohifilettä (käytin 500 g)
2 rkl punaista currytahnaa
2 tl öljyä
1l kana- tai kalalientä
500 g pakastekasvissuikaleita
1 dl pakasteherneitä (1 1/2 dl)
6 kaffirlimetin lehteä
2 rkl limettimehua
suolaa
(tuoretta korianteria)
Paloittele kala. Kuullota currytahnaa hetki öljyssä kattilassa. Näin tahnan maut syvenevät. Lisää liemi ja kaffirlimetin lehdet, anna kiehua pari minuuttia. Lisää kasvikset ja kala. Anna keiton kiehua hiljalleen pari minuuttia. Mausta liemi limettimehulla ja ripauksella suolaa. Koristele korianterilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti