NOPEA PEURAPASTA

lauantai 25. helmikuuta 2017



Pakastin on kiva kaveri, kun sieltä aina välillä löytää jotain herkullista, mitä ei yhtään muista laittaneensa sinne. Viimeksi bongasin rasian, joka sisälsi riimipeuraa. Oiva liha nopealle pasta-aterialle. Mieleeni muistui  Aku Ankan kastike, joka sisälsi öljyä, valkosipulia, sipulia ja timjamia. Lisäsin siihen peuran lihat, mausteita ja vähän riistafondia.

Ainekset neljälle:
noin 300-400 g valmista revittyä/pilkottua lihaa
3 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
timjamia
riistamaustetta
yrttimaustetta
oliiviöljyä
riistafondia
vettä
kirsikkatomaatteja
chipotlepulveria
mustapippuria

1 paketti pastaa (käytin orgaanista vihreätä linssipastaa)


Hienonna sipuli ja valkosipuli ja freesaa muutaman minuutin ajan oliiviöljyssä. Lisää liha, mausteet, vesi ja enemmän oliiviöljyä. Tarvitset ainakin 1 dl oliiviöljyä, ehkä enemmänkin. Vettä lisäät niin paljon kuin haluat. Anna kiehua pari-kolme minuuttia: lihahan on kypsä ennestään. Lisää tomaatit loppua kohden ellet halua tomaattikastiketta.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Olen jättänyt taakseni niin sanotun tavallisen pastan koska kaikki papu- ja linssipastat ovat niin paljon parempia: täynnä makuja ja proteiinia.
Sekoita pasta kastikkeeseen ja tarjoile. Très bon appétit!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti