Pakastin on kiva kaveri, kun sieltä aina välillä löytää jotain herkullista, mitä ei yhtään muista laittaneensa sinne. Viimeksi bongasin rasian, joka sisälsi riimipeuraa. Oiva liha nopealle pasta-aterialle. Mieleeni muistui Aku Ankan kastike, joka sisälsi öljyä, valkosipulia, sipulia ja timjamia. Lisäsin siihen peuran lihat, mausteita ja vähän riistafondia.
Ainekset neljälle:
noin 300-400 g valmista revittyä/pilkottua lihaa
3 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
timjamia
riistamaustetta
yrttimaustetta
oliiviöljyä
riistafondia
vettä
kirsikkatomaatteja
chipotlepulveria
mustapippuria
1 paketti pastaa (käytin orgaanista vihreätä linssipastaa)
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja freesaa muutaman minuutin ajan oliiviöljyssä. Lisää liha, mausteet, vesi ja enemmän oliiviöljyä. Tarvitset ainakin 1 dl oliiviöljyä, ehkä enemmänkin. Vettä lisäät niin paljon kuin haluat. Anna kiehua pari-kolme minuuttia: lihahan on kypsä ennestään. Lisää tomaatit loppua kohden ellet halua tomaattikastiketta.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Olen jättänyt taakseni niin sanotun tavallisen pastan koska kaikki papu- ja linssipastat ovat niin paljon parempia: täynnä makuja ja proteiinia.
Sekoita pasta kastikkeeseen ja tarjoile. Très bon appétit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti