LOHILUKSUSTA

maanantai 6. helmikuuta 2017


Naminami kylmä kastike mistä löytyy monta suosikkia. Sopii sekä täytteenä lämpimiin tortillaleipiin että keitetyn pastan kera. Valitsin kaveriksi mustan gluteenittoman tattarifusillin, koska se on maukas ja kaunis ja  minulla oli sitä valmiiksi pussillinen kaapissa. Katkarapujen kuoriminen vie vähäsen aikaa mutta loppu hoituu käden käänteessä. Resepti löytyi vanhasta Allt om Mat -lehdestä.



Neljään annokseen tarvitaan:
500 g kuoreellisia katkarapuja
200 g kylmäsavustettua lohta

Avokadosalsa:
2 isoa avokadoa
1 rkl sitruunamehua
1/2 keltasipuli
1 pieni punasipuli
1/2 dl silputtua ruohosipulia
1 maustemitta suolaa
1 maustemitta vastajauhettua valkopippuria

Mätikastike:
2 dl crème fraîchea
50 g kirjolohen mätiä (enemmän jos tykkäät)
1 dl silputtua tilliä/rakuunaa
1 maustemitta vastajauhettua valkopippuria

Tarjoiluun:
pehmeitä tortillaleipiä/pastaa
salaattia



1. Kuori katkaravut ja pienennä lohi.
2. Puolita, koverra ja leikkaa avokadot sentin kokoisiksi paloiksi. Kaada päälle sitruunamehua. Kuori ja pienennä kelta- ja punasipulit. Sekoita varovasti avokadokuutiot, sipulit ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita mätikastikkeen ainekset.
4. Annostele katkarapuja, lohta, salsaa, salaattia ja mätikastiketta lämpimiin tortillaleipiin ja taita. Jos käytät pastaa niin keitä sitä pussin ohjeen mukaan. Laita pastaa syviin lautasiin  ja päälle katkarapuja, lohta, salsaa, mätikastiketta ja salaattia.
5. Nauti!




Olin varta vasten hankkinut tämän orgaanisen Crémantin, joka oli aivan ihana kumppani tälle lohi-mäti-rapu luomukselle. Paljon makua ja elegantti vaikutelma. Täytyy hakea varastoon laatikollisen kevättä varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti