"THAILASAGNE"

keskiviikko 21. syyskuuta 2016



Tämä on niin kutsuttu feelisruoka eli jokainen laittaa omat suosikkimausteensa ja aivan niin paljon kuin sielu sietää! Perheeni rakastaa maustettua ruokaa, joten käytän yleensä paljon erilaisia mausteita. Kellari pursuaa vielä kesäkurpitsoista ja vihannesmaalta löytyy mangoldia ja porkkanoita joten päätin tehdä ison satsin tätä terveellistä herkkua. Voi pakastaa pari-kolme viikkoa.

2-3 isohkoa kesäkurpitsaa
suolaa

Mandoliinin avulla saat kätevästi 2-3 cm paksuisia siivuja. Varo kuitenkin sormenpäitä! Laita siivut leikkuulaudalle tai paperille ja ripottele suolaa päälle. Itketä niitä 30 minuuttia. Sillä aikaa voit valmistaa kastikkeen.

Jauhelihakastikkeeseen tarvitset:
runsas kilo jauhelihaa
paketti pekonia
4 isoa valkosipulikynttä
3 isoa sipulia
4 tlk sambal oelekia
2 pakkausta murskattuja tomaatteja ja chiliä (Mutti à 375 gr)
(chipotle) chilijauhetta/tuoretta pilkottua chiliä
mustapippuria
2 rkl kalakastiketta
noin 1 dl soijaa
1 dl kookosjauhetta/1 purkki kookosmaitoa

Ruskista jauheliha, pilkotut sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää sambalia, chiliä, murskattuja tomaatteja, kookosjauhetta/maitoa, kalakastiketta, soijaa ja mustapippuria. Tarkista että saat itsellesi sopivan tulisuuden. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.


Porkkana/mangoldisekoitukseen tarvitset:
3-4 isoa porkkanaa sopivina tikkuina
8-10 isoa mangoldinlehteä, myös varret
1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä(tai enemmän)
osterikastiketta
vettä

Wokkaa porkkanatikut ja mangoldin varret öljyssä korianterisiementen kanssa muutama minuutti. Lisää pilkotut mangoldin lehdet, sekoita ja paista kunnes pehmenevät. Kaada joukkoon noin 1/2 dl osterikastiketta ja 3/4 dl vettä, sekoita ja maista. Laita sivuun.

Öljyä sopivia uunivuokia.(Käytin foliovuokia pakastimeen menevään osaan.) Kuivaa kesäkurpitsasiivut. Aloita kesäkurpitsakerroksella, sitten jauhelihakastiketta ja porkkanasekoitusta. Voit laittaa paistettua revittyä pekonia kerrosten väliin jos haluat. Lopeta kastikekerroksella ja ripottele juustoraastetta päälle jos tykkäät.
Laita 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Tarkista väri. Anna jäähtyä hiukan ennen tarjolle viemistä.

Infoa mangoldista: sisältää paljon rautaa ja on tärkeä antivanhenemisravinnossa. Sisältää myös C-vitamiinia joka ehkäisee hiustenlähtöä. Korkeat B-vitamiiniarvot ja mineraalit kuten magnesium, kalium ja kalsium suojaavat sydäntä.

Tulista satoa odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti