SIENIPATÉ PUOLUKKAKASTIKKEELLA

perjantai 2. syyskuuta 2016

SIENIPATÉ PUOLUKKAKASTIKKEELLA


4-6 annosta
400 g sekalaisia sieniä (tatteja)
1 iso sipuli
voita
2 tlk kuivattua/tuoretta salviaa
sormisuolaa
mustapippuria
1 dl pilkottua persiljaa
3 munaa
1,5 dl kuohukermaa

PUOLUKKAKASTIKE
2 dl karpalohyytelöä
1 dl pakastettuja puolukoita
1-3 rkl portviiniä

Uunin lämpö: 175 astetta
Puhdista sienet hyvin ja paloittele. Kuori ja pilko sipuli. Paista sienet ja sipuli voissa 10-15 minuuttia. Lisää salviaa loppua kohden. Suolaa ja pippuroi. Anna jäähtyä.
Hienonna sekoitus monitoimikoneessa. Lisää persilja, munat yksitellen ja kerma tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada taikina voideltuun vuokaan(noin 5-6 dl). Paista uunin keskiosassa 35-40 minuuttia. Anna patén jäähtyä ja tarjoile kastikkeen kera.
Puolukkakastike:
Lämmitä hyytelö varovasti pienessä kattilassa ja sekoita sileäksi. Lisää puolukat ja ota kattila liedeltä. Sekoita siihen portviini. Jos kastike on jähmettynyt voit hyvin lämmittää sitä tarjoiluhetkellä.
Oma kommenttini: tämä paté sopii mainiosti sekä alkuruokana(katso kuva) ett seisovassa pöydässä. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin timjamia/meiramia salvian tilalla ja myös 6 katajanmarjaa.
 Siivutan tatit ja laitan latoon kuivumaan. Joko sanomalehtien päälle tai...
...hyttysverkon päälle. Kääntelen välillä niin kuivuvat paremmin.  Annan olla viikon/pari ja sitten paperipusseihin.
Siskokset sienimetsällä.
Have a nice day!

2 kommenttia:

  1. Vau, mikä määrä sieniä ja komeat on siskoksetkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos Peggy. Varmasti tulee jokunen sieniresepti lähitulevaisuudessa...ainakin aivan suussasulava sienirisotto!
      T. Anne

      Poista