SIENIPATÉ PUOLUKKAKASTIKKEELLA
4-6 annosta
400 g sekalaisia sieniä (tatteja)
1 iso sipuli
voita
2 tlk kuivattua/tuoretta salviaa
sormisuolaa
mustapippuria
1 dl pilkottua persiljaa
3 munaa
1,5 dl kuohukermaa
PUOLUKKAKASTIKE
2 dl karpalohyytelöä
1 dl pakastettuja puolukoita
1-3 rkl portviiniä
Uunin lämpö: 175 astetta
Puhdista sienet hyvin ja paloittele. Kuori ja pilko sipuli. Paista sienet ja sipuli voissa 10-15 minuuttia. Lisää salviaa loppua kohden. Suolaa ja pippuroi. Anna jäähtyä.
Hienonna sekoitus monitoimikoneessa. Lisää persilja, munat yksitellen ja kerma tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada taikina voideltuun vuokaan(noin 5-6 dl). Paista uunin keskiosassa 35-40 minuuttia. Anna patén jäähtyä ja tarjoile kastikkeen kera.
Puolukkakastike:
Lämmitä hyytelö varovasti pienessä kattilassa ja sekoita sileäksi. Lisää puolukat ja ota kattila liedeltä. Sekoita siihen portviini. Jos kastike on jähmettynyt voit hyvin lämmittää sitä tarjoiluhetkellä.
Oma kommenttini: tämä paté sopii mainiosti sekä alkuruokana(katso kuva) ett seisovassa pöydässä. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin timjamia/meiramia salvian tilalla ja myös 6 katajanmarjaa.
Siivutan tatit ja laitan latoon kuivumaan. Joko sanomalehtien päälle tai...
...hyttysverkon päälle. Kääntelen välillä niin kuivuvat paremmin. Annan olla viikon/pari ja sitten paperipusseihin.
Vau, mikä määrä sieniä ja komeat on siskoksetkin :)
VastaaPoistaKiitoskiitos Peggy. Varmasti tulee jokunen sieniresepti lähitulevaisuudessa...ainakin aivan suussasulava sienirisotto!
PoistaT. Anne