GLUTEENITTOMIA BANAANI-CHIA LETTUJA

perjantai 23. syyskuuta 2016

Herkullinen ja todella helppo letturesepti. Kaiken lisäksi terveellinen ja lapset kuulemma rakastavat näitä. Sopii erinomaisesti brunssiin tai välipalaksi. Resepti otettu "Leilas supermat" ohjelmasta (ricotta hot cakes). Omat muutokseni ovat sulkujen sisällä.

Näitä tarvitset 8 pieneen lettuun tai 4 isoon:
2 kypsää banania
2 ekologista munaa
2 rkl chiansiemeniä
1 veitsenkärjellinen vaniljapulveria
sormisuolaa
0,5 dl ricottaa/rahkaa
1 rkl kookosöljyä(hiukan enemmän)

Tarjoiluun:
tuoreita/pakastettuja marjoja
agave- tai vaahterasiirappia

Tee näin:
Survo banaaneita hiukan. Lisää munat ja vispaa kuohkeaksi haarukalla(käytin sähkövatkainta). Lisää chiansiemenet, vaniljapulveri, suola ja ricotta (anna turvota 5-10 minuuttia niin pysyvät paremmin koossa). Paista letut kookosöljyssä(miedolla lämmöllä, sillä palavat helposti) ja tarjoile marjojen ja siirapin kera.

Marjoina käytin musta- ja punaherukoita puutarhasta...ovat kivasti happamia ja sopivat erinomaisesti vaahterasiirapin kanssa. Päällimmäiseksi muutama mangonpalanen. Letut upposivat hyvin! Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti