PORKKANAPYREE, CHORIZOMAKKARAA JA PAAHDETTUJA KURPITSANSIEMENIÄ
4 annosta (sopii alkuruoaksi)
600 g porkkanoita
600 g porkkanoita
1 keltasipuli
2 rkl voita tai 1 rkl öljyä
1 l kasvis- tai kanalientä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria
nokare voita
4 siivua hyvää chorizomakkaraleikkeleitä
0,5 dl kurpitsansiemeniä paahdettuna
Kuori porkkanat. Paloittele porkkanat ja kuorittu sipuli. Kuullota kasviksia kattilassa voissa. Lisää suola ja kasvisliemi joukkoon ja anna juuresten hautua kypsiksi. Paahda sillä välin chorizomakkarat paistinpannulla kypsiksi ja rapeiksi.( Minä käytin raakamakkaraa kuten kuvasta näkyy) Valuta ylimääräinen rasva pois siivuista talouspaperin päällä. Rouhi tai leikkaa pieneksi muruksi. Nosta pehmeät ainekset tehosekoittimeen. Älä heitä keitinlientä hukkaan. Soseuta tasaiseksi. Voit säätää pyreen paksuuden mieleiseksi lisäämällä joukkoon keitinlientä. Mausta ripauksella suolaa, hunajaa ja mustapippuria. Tarkista maku ja lisää nokare voita jotta pyreeseen tulee kaunis kiilto.(Aja kerran vielä tasaiseksi.) Tarjoa porkkanapyree chorizomakkararouheen ja kurpitsansiementen kanssa.
Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoilleni! Lähden nyt Tukholmaan viikonlopun viettoon mutta maanantaina taas blogin pariin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti