Myllymäki käytti tätä toimivaa yhdistelmää myös viimeisessä Bocuse-kilpailussaan. Kerman ansiosta tämä ruoka on gratiininomainen ja sopii lisukkeeksi niin lihan, kalan kuin kanan kanssa. Nautimme tätä maa-artisokkaherkkua peurapaistin seuraksi ja totesimme että se oli nappivalinta!
4 annosta:
noin 500 g maa-artisokkaa (8-10 kpl)
2 dl kuohukermaa
50 g parmesaanijuustoa
1 dl ranskalaista rakuunaa (pelkät lehdet)
3 rkl krouvisti hakattua mantelia
rypsiöljyä
1. Laita uunin lämmöksi 225 astetta. Kuori ja viipaloi maa-artisokat. Ruskista ne öljyssä uuninkestävässä paistinpannussa kunnes ne saavat hieman väriä.
2. Siirrä paistinpannu täytettynä maa-artisokilla uunin keskiosaan ja paista 18-20 minuuttia, tai kunnes artisokat ovat kypsiä. Lisää kerma 10 minuutin päästä.
3. Ota pannu uunista, raasta parmesanijuustoa päälle ja lisää rakuunan lehdet. Ripottele päälle mantelia.
Muunnelma: Vaihda maa-artisokka palsternakkaan, porkkanaan tai juuriselleriin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti