Curry tykkää fenkolista ja kalasta, kuten Myllymäki toteaa kirjassaan "Myllymäkis menyer". Siihen kun lisää sipulia, viiniä ja kermaa niin loistokas ja nopea ruoka on valmis nautittavaksi.
Ainekset neljään annokseen:
500 g ahvenfilettä, ruodotonta
1 rkl keltaista currya
1 dl ruokaöljyä
1 fenkoli, ohuina viipaleina (mandoliinilla saat parasta jälkeä)
1 keltasipuli, ohuina viipaleina
2 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kuohukermaa
1/2 dl hienonnettua kevätsipulia/tuoresipulin varsia
vehnäjauhoja leivittämiseen
voita paistamiseen
suolaa
1. Freesaa currya öljyssä alhaisella lämmöllä 2 minuuttia. Laita sivuun.
2. Upota ohueksi siivutettu fenkoli jääveteen 10 minuutiksi.
3. Käännä ahvenfileet vehnäjauhoissa lautasella ja suolaa ne.
4. Laita runsaasti voinokareita paistinpannuun ja paista fileet kullanvärisiksi kummaltakin puolelta. Lisää sipuli ja anna sen pehmetä hiukan. Lisää viini pannulle ja anna kiehua pois. Lisää kerma ja keitä kokoon hienoksi kastikkeeksi. Mausta suolalla.
5. Ota fenkoli vedestä ja lisää se pannulle, kuten myös curryöljy ja kevätsipuli tarjoiluvaiheessa.
Viinivinkki:
Kuvan kuiva saksalainen rieslingviini on aika uusi ja miellyttävä tuttavuus. Tuoksusta voi aistia sitrusta ja omenaa. Viinissä on reilu hedelmähapokkuus ja mausta löytyy omenaa, ananasta, hunajaa, nektariinia ja sitruunaa. Sopii nautittavaksi kala- ja äyriäisruokien kanssa. Hinta Alkossa 13 euroa, mikä on aika sopiva.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti