Kaali voissa pekonilla ja timjamilla (Myllymäki)

lauantai 16. tammikuuta 2021

 

Edullisesta ja terveellisestä kaalista saa tehtyä monenlaista herkkua. Tämä ohje on helpoimmasta ja maukkaimmasta päästä. Käytin valkokaalia, mutta suippokaali, savoykaali tai ruusukaali käyvät kaikki yhtä hyvin. Veden määrä on ratkaiseva tekijä, kun keität kaalia (sanoo Myllymäki itse): ei liikaa muttei myös liian vähän, vaan juuri sopivasti, jotta saat aikaan maukkaan kastikkeen. Jos mahdollista, niin käytä tuoretta ja rouskuvaa kaalia. Talvikaali tarvitsee hieman pidemmän keittoajan.
Tämä yksinkertainen kaaliruoka sopii melkein kaikkeen: kalan, hampurilaisten, porsaanlihan, riistan ja kanan lisukkeeksi.

4 annosta
500 g valkokaalia, isoina paloina
50 g savustettua pekonia, hienoksi leikattu
4 timjaminoksaa (otin enemmän, koska rakastan timjamia)
100 g voita
suolaa

1. Laita kaali, pekoni, timjami ja voi leveäreunaiseen pataan. Lisää niin paljon vettä että pohja peittyy.
2. Keitä kaali pehmeäksi välillä sekoittaen, vedestä ja voista muodostuu ohut kastike. Keitä noin 5 minuuttia ja mausta suolalla.




Tämä kaaliherkku tuli nautittua ohuiden peurapaistiviipaleiden kanssa. Täydellinen makuelämys taas kerran!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti