Raikasta maustehyllysi!

tiistai 24. marraskuuta 2020

 

Rakastan uunipaahdettuja kasviksia monesta eri syystä: ne ovat tärkeitä terveydellemme, valmistustapa on nopea ja riippuen käytetyistä mausteista saadaan joka kerta uusi makuelämys. Kesällä käytän paljon tuoreita yrttejä maustamiseen, mutta nyt kun suurin osa yrteistäni on lakannut hengittämästä, turvaudun ADD:WISEn ekologisiin mausteisiin. Kuten kuvasta näkyy lasipullojen läpi voi ihailla houkuttelevaa sisältöä. Suola- ja pippurimyllyt ovat kauneutensa lisäksi käytännöllisiä. Uutuksia ilmantuu harva se päivä ja täältä voit tarkistaa Suomen jälleenmyyjät 
Jälleenmyyjät | textilkompani . Tuoteperheeseen kuuluvat myös mm. öljyt, dressingit,  juomat, marmeladit ja kukkaströsselit. ADD:WISE on ruotsalainen yhtiö ja täältä löydät kaikki sen korkeatasoiset tuotteet www.addwise.nu

Kaupallinen yhteistyö Textilkompani:n www.textilkompani.fi kanssa.

Lahjavinkki: Jos sinulla on kokkailusta ja ympäristöstä kiinnostuneita ystäviä/sukulaisia luulen että paketti, joka sisältää näitä tuotteita, olisi enemmän kuin tervetullut.




Kukkakaali kuuluu suosikkikasviksiini. Annan hyvän neuvon kaikille: älkää heittäkö vihreitä lehtiä kompostiin, koska niissä on runsaasti ravinteita. Tällä kertaa laitoin ne osittain kukkakaalin alle ennen kuin vuoka meni uuniin.

Kukkakaalin maustaminen:

ADD:WISE merisuolaa ekologisilla yrteillä (basilika, oregano, timjami, rosmariini, ruiskaunokki) maun mukaan
runsas rkl ADD:WISE vietnamilainen tähti (merisuola, chili, valkosipuli, roosa ruiskaunokki)
2 tl kurkumaa
mustapippuria
noin 1 dl rypsiöljyä

Sekoita kaikki ainekset ja tarkista suola. Höyrytä kukkakaalia kunnes se tuntuu al denteltä kun pistelet sitä veitsenkärjellä (siis kukkakaalin päätä). Höyrytin myös lehtiä pari-kolme minuuttia. Sivele kukkakaali mausteseoksella ja paahda sitä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Laita lisää mausteita jos haluat voimakkaamman maun.




Porkkanoiden maustaminen:

noin 1 dl rypsiöljyä
1 rkl ADD:WISE Mex maustetta (chili, juustokumina/jeera, sipuli, paprika, korianteri, valkosipuli, mustapippuri, timjami, kaneli)
ADD:WISE suola ja pippurisekoitus maustemyllystä maun mukaan

Sekoita mausteet öljyn kanssa ja kaada porkkanapalojen päälle.

Kesäkurpitsan mausteseos:

1/2 dl rypsiöljyä
1/2-1 rkl ADD:WISE chimichurrimaustetta (persilja, chili, merisuola, valkosipuli, oregano, roosa ruiskaunokki)
suolaa maun mukaan

Sekoita ainekset ja lorauta kesäkurpitsatankojen päälle. Voit laittaa ne samalle pellille porkkanoiden kanssa, jos mahtuu. Älä kuitenkaan laita kasviksia päällekkäin. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Käytä ylälämpöä saadaksesi paremman värin kasviksille. Itse tarjoilen uunikasvikset puolilämpiminä/kylminä, koska vasta silloin maut tulevat oikeuksiinsa.







Kanan maustaminen ja marinointi:

500 g kanan paistileikettä sopivina paloina
1 dl rypsiöljyä
2 isoa krouvisti hakattua valkosipulinkynttä
1 rkl ADD:WISE sitrusyrttejä (basilika, persilja, oregano, timjami, rosmariini, valkosipuli, sitruunankuori)
1 rkl ADD:WISE lakritsisuolaa
mustapippuria 

Sekoita marinadi ja lisää kana siihen. Annoin kananpalojen olla marinadissa noin 30 minuuttia. Sen jälkeen wokkasin ne ja lisäsin hieman chiliä ja noin 1/2 dl smetanaa. Leikkasin vielä päälle kevätsipulia. Hurjan hyvää!










Lisäsin tähän loppuun vielä muutaman vanhan postauksen, joista löydät enemmän tietoa näistä mausteista ja vinkkejä miten käyttää niitä ruoanlaitossa:










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti