Parmesaaniahvenet

maanantai 1. kesäkuuta 2020




Nämä maukkaat ahvenfileet menivät uuniin majoneesi-, panko-, parmesaani-, manteli-, persilja- ja sitruunankuoripeitteen alla. Voit kuorruttaa fileet valmiiksi ja sitten työntää pellin uuniin, kun ruoka-aika lähestyy. Keitetty peruna tai perunamuusi sopii kaveriksi. Myös keitetyt tai paahdetut/grillatut kasvikset tai yksinkertainen vihersalaatti sopivat mainiosti lisukkeeksi.

Ainekset:
noin 600 g ahvenfileitä
suolaa
mustapippuria

Kuorrutus:
1 dl majoneesia
1 dl pankoa (japanilainen korppujauho)
2 dl raastettua parmesaania
1 dl rouhittua mantelia tai pistaasia
3 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
oliiviöljyä

1. Poista kalasta ruodot leikkaamalla v:n mallinen kaistale keskeltä pois. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita kaikki kuorutteen aineet keskenään. Painele seos fileiden päälle. Valuta päälle hieman öljyä.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti