Peruna- ja kasvishöystö

sunnuntai 21. kesäkuuta 2020



Kesäkuun aikana olen tehnyt jo kolme kertaa tätä kesäistä lisuketta. Se jos mikä kielii ruokalajin suosiosta perheessämme. Paitsi perunaa höystö sisältää kasviksia, kermaa ja parmesaania. Mainio yhdistelmä. Olemme syöneet höystöä sekä savustetun että grillatun lohen kanssa. Kanakin tykkäsi tästä lisukkeesta.

Ainekset neljälle:
5-6 yleisperunaa (Annabelle on hyvä)
2 isoa porkkanaa
2 dl pakasteherneitä/tuoreita kun saatavilla
1-2 dl vihreitä/keltaisia papuja
1 rkl voita
30-40 g raastettua parmesaania
2 dl kermaa
mustapippuria
suolaa

1. Pilko perunat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko porkkanat yhtä suuriksi kuutioiksi. Freesaa voissa isossa kattilassa.

2. Lisää hieman suolattua vettä. Anna veden kiehahtaa pois ja lisää kerma. Laita hautumaan kannen alle noin 5 minuutiksi.

3. Pilko pavut pieniksi paloiksi ja lisää ne perunan ja porkkanan joukkoon. Anna hautua, kunnes koko seos on pehmennyt. Lisää herneet ja sekoita.

4. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Viimeistele parmesaaniraasteella. Koristele yrteillä tai muulla vihreällä.




Lohifileet maustoin kahdella eri tavalla ennen grillausta. Ensimmäiseen laitoin ADD:WISEn kalamaustetta ja toiseen merimaustetta. Myös hieman Himalayasuolaa samasta mausteperheestä.







Ottettuani fileet grillistä lorautin niiden päälle herkullista öljyä, Drömolja. Se on  maustettu sitruunalla, basilikalla ja valkosipulilla. Arvatkaa maistuiko unelmalta?







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti