Härkäpapukvinoapihvit (V)

keskiviikko 27. toukokuuta 2020




Nämä maukkaan terveelliset pihvit sisältävät härkäpapurouhetta, porkkanaa ja kvinoaa. Härkäpapurouhetta en varmaan itse olisi tullut ostaneeksi, mutta sain pussillisen sitä ystävättäreltäni.  Sitten  oli pakko etsiä netistä sopiva resepti. Vastaan tuli erikoisenhyvaa.com -sivuston upea ja terveellinen pihvi/falafelresepti. Muista, että härkäpapua ei saa syödä raakana; tässä reseptissä kuuma vesi riittää kypsentämiseen.

Ainekset:
3 dl härkäpapurouhetta (pussissani lukee www.tiirinkoski.fi )
1,5 dl huuhdeltua kotimaista kvinoaa (puuroutuu hyvin)
3 raastettua porkkanaa
6 dl kuumaa vettä
1,5 rkl psylliumia (älä jätä pois, koska se pitää massan kasassa)
2 tl suolaa
0,5-1 tl kurkumaa 
0,5 tl valkopippuria/mustapippuria 
0,75 tl juustokuminaa
2 rkl hienonnettua persiljaa
(valkosipulijauhetta, cayennepippuria tai muita mausteita oman maun mukaan)
rasvaa paistamiseen

1. Huuhtele ja valuta kvinoa huolella. Sekoita joukkoon härkäpapurouhe, raastetut porkkanat ja mausteet. Kaada päälle kuuma vesi ja anna seoksen turvota noin 15 minuuttia.

2. Ripottele ja vaivaa joukkoon psyllium ja anna turvota edelleen 15 minuuttia.

3. Paista taikinasta runsaassa rasvassa paistinpannulla keskilämmöllä pihvejä tai pyöryköitä.

4. Kypsennä leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä 175 asteessa 30 minuuttia.

5. Tarjoa esimerkiksi korianterin, bataattiranskalaisten ja avokadodipin tai vegaanimajoneesin kanssa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti