Dak bulgogi - grillattu kana korealaisittain & viinivinkki

lauantai 6. kesäkuuta 2020



Kenellekään lukijalleni ei varmaan ole jäänyt epäselväksi että aasialaisella makumaailmalla on vahva ote ruoanlaittooni. Onnekseni se on tarttunut myös perheeseen, paitsi Bany-assariini. 
Tällä kertaa marinoin kanafilettä noin 6 tuntia, ravistelin ylimääräisen marinadin pois ja laitoin 
vartaat grilliin. Tuoksuva marinadi sisälsi gochujangia, soijaa, seesamiöljyä, salaattisipulia, valkosipulia, inkivääriä ja ripauksen sokeria. Lisukkeina oli yrttinen majoneesikastike ja ruokaisa kylmä "salaatti", joka oli sekoitus keitettyä kvinoaa ja paahdettuja kasviksia.
 Sää oli kerta kaikkiaan upea, aurinkoinen ja lämmin vielä yhdeksän aikoihin illalla. Illallisen kruunasi oikein miellyttävä espanjalainen roséviini. Siitä lisää reseptin jälkeen.

Ainekset neljälle:
600-700 g kanafilettä

Marinadi:
1/2-1 dl gochujangia, omien makunystyröiden mukaan
1/2 dl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
2 salaattisipulia, hienonnettuna
3-4 valkosinpulinkynttä, hienonnettuna
noin 1 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
1 tl sokeria

1. Leikkaa fileet pitkiksi suikaleiksi.

2. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja lisää suikaleet. Käytä muovipussia, niin pääset helpommalla. Marinoi ainakin pari tuntia, mutta mieluummin niin kauan kuin mahdollista.

3. Nosta fileet marinadista, ravistele suikaleita niin että ylimääräinen marinadi irtoaa. Älä kuivaa niitä, hieman marinadia saa jäädä pintaan. Grillaa tai paista uunissa korkealla lämmöllä. Grilli hoitaa tämän alta aikayksikön. Ole varovainen ettet polta niitä.

4. Ripottele päälle salaattisipulia ja seesaminsiemeniä.







Viinivinkki: El Picoteo Organic Rosé 2019
9 euroa

Espanjalainen kauniinvärinen roseeluomuviini. Rypäleet: syrah ja tempranillo. 6 g sokeria/litra. Tuoksu on raikas ja maku on täynnä sitrusta, vadelmaa, viinimarjaa, mansikkaa ja yrttejä. Korkea hapokkuus, joka miellyttävästi kutittelee kieltä. Jälkimaku on hieman yrttinen. Ruokasuositus: grillattu kana/broileri, ruokaisat salaatit ja pastaruoat. Viini sopii nautittavaksi sellaisenaankin. Täydellinen ja edullinen kesäviini. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti