Tasting menu joulupäivä 2019

sunnuntai 29. joulukuuta 2019Vietimme jouluaaton syöden perinteisiä ruokia ystävien luona, ja siksi olimme päättäneet viettää perheen keskeistä aikaa joulupäivänä pienen herkullisen tasting menun parissa. Olin kehitellyt viiden ruoan menun juomineen ja olin aika varma, että kaikki tykkäisivät valinnoistani. Tai ollakseni rehellinen olin kyllä hieman epävarma mustekalan suosiosta … mutta sitä ylisteltiin loppujen lopuksi maasta taivaisiin. Hummerikeiton resepti löytyy kuvien jälkeen. Mustekalaresepti tulee seuraavassa postauksessa, siis ensi vuonna. Muut reseptit löytyvät arkistosta. Löydät linkit niihin postauksen lopussa.

Tasting menu joulupäivä 2019

Hummerikeitto
Mausteinen mustekala
Korealaiset kanapallerot
Lehtikaalitimbalit ja kauriin ulkofilee
Punaviinipäärynät, mascarponekermaa ja maustekakkua (kuva puuttuu)


Viinit:
Champagne (Taittinger) kahden ensimmäisen ruoan kanssa
Crudo (Sisilialainen kuiva valkoviini) kanapalleroiden seuraksi
Bordeaux 1989 (Margaux) kauriin kanssa
Portviiniä jälkiruoan seuraksi

Hummerikeitto neljälle

1/2 pakastettu hummeri/henkilö

noin 1 litra äyriäisfondia
(mieluiten oma; täältä ja täältä löydät kaksi hieman erityypistä reseptiä ravunkuorifondista)

kurkumaa 
cayennepippuria
mustapippuria
kermaa
maizenaa

Aloitin halkaisemalla hummerit ja poistamalla lihat varovasti kuorista. Putsasin ja otin talteen halkaistut päät annosten koristelua varten.
Lämmitin fondin, joka tuli pakastimestani. Maku oli voimakas, joten lisäsin vettä ja kiehautin sen hieman kokoon. Sitten lisäsin noin teelusikallisen kurkumaa, teelusikallisen cayennea ja teelusikallisen mustapippuria. Kaadoin soppaan noin 1 dl kaurakermaa ja annoin kiehua kokoon pari minuuttia. Halusin keitosta paksumpaa, joten suurustin sen maizenalla (pieneen vesitilkkaan sekoitettuna).
Annostelin hummerin palat syviin lautasiin ja kaadoin keittoa ympärille. Koristelin puutarhurini viljelemillä nasturtium-lehdillä.

P.S. Laitoin hummerin kuoret pakastimeen. Niistä syntyy lähipäivinä maukas hummerifondi!Muut reseptit arkistosta löytyvät täältä: kanapalleroresepti on kahden ensimmäisten reseptin sekoitus.


TERVEYTTÄ, ILOA, HERKKUJA JA MIELENKIINTOISIA KOKEMUKSIA UUTEEN VUOSIKYMMENEEN!

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti