Hunaja-balsamico glaseerattu kana & vihannesriisi

maanantai 30. syyskuuta 2019



Kanan siipipaloista tulee älyttömän hyviä, kunhan muistaa glaseerata ne hyvällä kastikkeella. Käyttämäni resepti löytyy Rosa Viini & Ruoka -sivustolta klik. Sieltä löytyy sekä arkiruoka- että juhlaruokaohjeita laidasta laitaan. Täältä pääset kurkkimaan sekä ruokaohjeita että niihin sopivia viinejä.
Siipien seuraksi tein vihannesriisiä siten, että paahdoin ensin vihanneksia uunissa (kesäkurpitsaa, sipulia, perunaa, tomaattia) ja sekoitin ne sitten Paulúnin superriisiin (sisältää raakariisiä, mustasilmäpapuja, kvinoaa ja auringonkukan siemeniä).



Ainekset:
1 iso paketti marinoimattomia kanan siipipaloja

Glaseeraus:
2 dl kanalientä
1 dl balsamicoa
1 dl hunajaa
1 dl ruokosokeria
2 tl soijakastiketta

1 dl seesaminsiemeniä

1. Esilämmitä uuni ja kypsennä kanan siipipalat pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Valmista samalla kastike: Sekoita pienessä kattilassa keskenään kaikki muut ainesosat paitsi seesaminsiemenet. Keitä neste kasaan keskilämmöllä, noin 20 minuuttia tai kunnes seos on silmin nähden tahmeaa.
3. Pyörittele kypsät kanat nesteessä ja siirrä tarjoiluastiaan. Kaada loput glaseerauksesta siipipalojen päälle ja koristele seesaminsiemenillä.
4. Tarjoile sellaisenaan sormiruokana, salaatin kanssa tai kuten minä vihannesriisin kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti