Knock-out luumuchutney

sunnuntai 8. syyskuuta 2019



Kaipaako liha- ja riistaruokasi pientä lisäpotkua? Tämä chutney sisältää sitruunaa, punasipulia, sinapinsiemeniä, korianterinsiemeniä, valkosipulia ja chiliä. Vallan mainio ja kuuluu Maalaisbistron suosikkeihin. Alkuperäinen resepti tulee blogista "Tanten, katten & täppan".



Luumuchutney chilipotkulla:

1,5 kiloa luumuja
1 dl vettä
kahden ison sitruunan mehu
1 kilo hienoa sokeria (voit puolittaa sokerimäärän ellet halua niin makeaa chutneya, 1/2 kiloa hillosokeria riittää kuulemma)
4 rkl suolaa
3 dl punaviinietikkaa (otin noin 1,5 dl punaista balsamicoa)
1/2 kiloa punasipulia (otin 3 isoa keltaista ja 1 punaisen)
1 kokonainen valkosipuli (otin 3 isoa kynttä)
1/2 dl keltaisia sinapinsiemeniä (lisäsin vielä 1/2 dl murskattuja korianterinsiemeniä)
1 tl cayennepippuria (käytin murskattua kuivattua chiliä)
1-2 tl chilipulveria tai chiliflakes (vaihtoehtona tuoretta hienonnettua chiliä)

Poista kivet luumuista. Laita luumut paksupohjaiseen isoon kattilaan ja lisää vesi. Keitä noin 15 minuuttia kannen alla. Lisää viinietikka, sokeri, suola, sitruunamehu, sinappi- ja korianterisiemenet, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Keitä matalalla lämmöllä 30-40 minuuttia, ilman kantta. Lisää mausteet kun 10 minuuttia keittoajasta on jäljellä. 
Kaada chutney puhtaisiin purkkeihin ja kierrä kannet kiinni kun chutney on hieman jäähtynyt.





Erinomainen lisuke riistalle, mutta sopii myös kanaruokien, pihvien ja kovien juustojen kaveriksi. Lisää pari ruokalusikallista kermakastikkeeseen tai muutama teelusikka crème fraîcheen niin saat hyvän dippikastikkeen. Kuvassa hirvi- ja sieniterriini, joka sai seurakseen tämän luumuchutneyn,  https://forrecuisine.blogspot.com/2018/09/kesakurpitsasailyke-inkivaarilla.html sekä
https://forrecuisine.blogspot.com/2018/07/parhaat-etikkakurkut.html



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti