Syksyinen punajuurikeitto

keskiviikko 25. syyskuuta 2019



Punajuuri on häikäisevä kaunotar, jota kuitenkin, kuten kaikkia diivoja, pitää käsitellä varoen. Suosittelen käyttämään keittiöhanskoja ja olemaan varovainen, niin kaikki sujuu mallikkaasti. Keitosta löytyy myös kukkakaalia, sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa ja yrttejä. Paahdoin ensin vihannekset uunissa ja keitin ne sitten kypsiksi kasvisliemessä. Lopuksi laitoin keiton blenderiin ja surautin sileäksi. Tarjoiluvaiheessa lisäsin paahdettuja kurpitsansiemeniä ja murustettua vuohenjuustoa. Todella nautinnollista, terveellistä ja upean näköistä.

Ainekset ensimmäiseen vihannespellilliseen:

1 paloiteltu kukkakaali, käytä myös lehdet
1-2 keltasipulia lohkoina
1 keskikokoinen kesäkurpitsa (käytin keltaista ja poistin kovan kuoren)
mustapippuria
suolaa 
rypsiöljyä
ranskalaista rakuunaa
timjamia



 Ainekset punajuuripellilliseen:

1 iso punajuuri tai 2-3 pienempää, kuorittu ja paloiteltu
1 valkosipuliklusteri, puolitettu
runsaasti oreganoa
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä





1. Paahda molemmat vihannespellit uunissa (200 astetta), kunnes vihannekset ovat al dente.

2. Siirrä ne kattilaan ja kaada päälle niin paljon kiehuvaa vettä, että vihannekset peittyvät. Lisää paahdettu valkosipuli ilman kuorta (älä laita kaikkia kynsiä ellet halua voimakasta valkosipulin makua) ja liemikuutioita tai vihannesfondia.

3. Keitä kokoon 5-10 minuuttia.

4. Sekoita joukkoon 100 g Crème Bonjour pekoni-sipuli juustoa.

5. Surauta keitto sileäksi blenderissä. Mausta tilkalla valkoista balsamicoa/viinietikkaa ja raasta mukaan hieman piparjuurta (oman maun mukaan). Lisää vielä puolen sitruunan mehu.


 


Voit virittää keiton makua omalla tavallasi. Päätin tarjoilla paahdettuja kurpitsansiemeniä, murustettua vuohenjuustoa ja oreganon kukkia omassa keitossani. Mahtavan makuinen yhdistelmä.






Blogin aikaisemmat punajuuriherkut löytyy "punajuuria" tägin alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti