Punajuurihummus ilman tahinia

tiistai 11. kesäkuuta 2019



Monet keitetyt kasvikset sopivat hummuksen tekoon. Punajuuresta saa kaiken lisäksi houkuttelevan väristä hummusta. Lisäksi tarvitaan kikherneitä, pähkinöitä, sitruunaa, öljyä ja valkosipulia. Tämä ohje, joka on peräisin "Linneas skafferi"-blogista, ei myöskään sisällä tahinia. Laitoin hummusta pitaleipien väliin ja se sopii tietysti yhtä hyvin hampurilaisiin, leivän päälle tai dippikastikkeeksi.

Ainekset:
1 dl auringonkukan siemeniä
1-2 valkosipulin kynttä
3-4 rkl öljyä (voit tarvita enemmänkin)
2 isoa keitettyä punajuurta
200 g keitettyjä kikherneitä
puolen sitruunan mehu
suolaa


Laita auringonkukan siemenet, valkosipuli ja hieman öljyä monitoimikoneeseen ja surauta siemenet kunnolla rikki. Lisää  öljyä sekä punajuuret ja kikherneet. Jatka miksausta kunnes saat sileän tahnan. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Säilytä kylmässä.

Samantyyppisiä tahnoja löydät mm. näistä aikaisemmista postauksista:










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti