Micken peruna- ja kikhernepihvit

keskiviikko 5. kesäkuuta 2019



Ahvenanmaalainen kokki Michael Björklund toteaa, että kikherneet ovat melkein luksusruokaa maultaan, mutta raaka-aineena ne ovat aliarvostettuja. Hyvin sanottu, mutta luulen että kikherneiden arvo on kovassa nousussa tällä hetkellä. Pihvit ovat yllättävän helppoja paistaa, koska kikherneet sitovat nestettä. Resepti löytyy keittokirjasta "Mickes vilda".

Noin 14 pihviin tarvitset:
400 g kikherneitä
400 g perunaa
2 valkosipulin kynttä (käytin 3)
1/2 dl pilkottua persiljaa
1 kananmuna
1/2 dl maizenajauhoa
suolaa ja mustapippuria
voita paistamiseen

Laita kikherneet likoamaan runsaan veteen ainakin kahdeksaksi tunniksi. Kaada vesi pois ja laita herneet isoon kattilaan. Peitä vedellä ja keitä ne kypsiksi, noin 30-45 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Jos käytät tölkkikikherneitä niin ne ovat valmiiksi keitettyjä. (Suosittelen kuitenkin käyttämään kuivattuja ja keittämään ne itse...maussa on nimittäin iso ero.)
Keitä perunat. Pilko valkosipuli ja persilja. Sekoita kikherneet, perunat ja valkosipuli monitoimikoneessa. Lisää kananmuna ja maizena. Miksaa sileäksi massaksi. Lisää persilja ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pihvejä ja paista ne voissa paistinpannulla. Paistoin niitä noin 3-4 minuuttia/puoli. Niistä tuli aivan mahtavia; rapea pinta ja pehmeä sisus.

Jos haluat vilkaista aikaisempia kikherneresepteitäni, niin ne löytyvät "kikherne" etiketin alta.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti