Vähän ronskin näköistä, mutta miten hyvää tästä pellillisestä tulikaan. Halusin päästä helpolla, joten ensin menivät uuniin perunat, palsternakat, punasipulit ja ranskalainen rakuuna ja noin 10 minuutin päästä laitoin maustetut turskafileet niiden päälle. Turska oli tarjouksessa, mutta yhtä hyvin voit käyttää kuhaa, siikaa tai ahventa. Minulla oli kolme filettä, jotka maustoin kolmella eri mausteseoksella: 1) chimichurri, 2) za'atar ja 3) asani. Pakastimesta löysin vielä muutaman pussillisen ranskalaista rakuunaa, "puutarhurin" viljelemää.
2-3 annosta:
5 siikliperunaa kuorineen, lohkoina
2 kuorittua palsternakkaa, lohkoina
2 punasipulia lohkoina
1 pussi pakastettua ranskalaista rakuunaa tai tuoretta, hätätapauksessa kuivattua
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
chilisuolaa
3 kpl turskafilettä
chimichurrimausteseos
za'atarmausteseos
asanimausteseos
suolaa
oliiviöljyä
1. Sekoita oliiviöljy ja mausteet kipossa. Lisää siihen juureslohkot ja sekoita kunnolla. Kaada ne sitten uunipellille. Laita pelti 225 asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.
2. Mausta turskafileet ja jätä maustumaan siksi aikaa, kun juurekset ovat uunissa. Ota juurekset uunista 10 minuutin jälkeen, laita fileet juuresten päälle ja lorauta päälle vähän oliiviöljyä. Laita sitten pelti takaisin uuniin noin 5-10 minuutiksi(mielellään ylilämpö) riippuen fileiden paksuudesta. Ripottele hieman sormisuolaa päälle otettuasi pellin uunista.
chimichurrimausteseos
za'atarmausteseos
asanimausteseos
suolaa
oliiviöljyä
1. Sekoita oliiviöljy ja mausteet kipossa. Lisää siihen juureslohkot ja sekoita kunnolla. Kaada ne sitten uunipellille. Laita pelti 225 asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.
2. Mausta turskafileet ja jätä maustumaan siksi aikaa, kun juurekset ovat uunissa. Ota juurekset uunista 10 minuutin jälkeen, laita fileet juuresten päälle ja lorauta päälle vähän oliiviöljyä. Laita sitten pelti takaisin uuniin noin 5-10 minuutiksi(mielellään ylilämpö) riippuen fileiden paksuudesta. Ripottele hieman sormisuolaa päälle otettuasi pellin uunista.
Kaksi muuta turskareseptiä löytyy täältä:
Ja samantyylinen helppo resepti perunoilla, kantarelleilla ja ahvenfileillä täältä:
Oi nam, Ihana välimerellinen ruoka. Turska on niin hyvää. Täällä tulee harvoin ostettua, jotenkin vähän tarjolla.
VastaaPoistaTäällä meillä päin turskaa löytyy kaupasta nykyään ihan kiitettävästi. Oliivit vain puuttuu!
PoistaIhanan helppoa ja mitkä upeat maut!
VastaaPoistaKyllä! Kun haluaa päästä helpolla niin tämä on voittaja.
PoistaVoi nam! Tämä setti näyttää todella herkulliselta. Pitääpä kurkistaa onko pakastimen uumenissa vielä yksi paketti turskaa jemmassa. :P
VastaaPoistaToivottavasti löytyy!
Poista