Appelsiiniblancmangé

keskiviikko 7. helmikuuta 2018



Oranssi kuuluu suosikkiväreihini; erityisesti veriappelsiinin oranssinpunainen, koska se loistaa niin kauniisti. Syön yleensä appelsiinit sellaisenaan tai puristan niistä mehua. Viime vuoden veriappelsiinit olivat mielestäni hieman haaleanvärisiä, mutta tänä vuonna useimmat ovat olleet verenpunaisia sisältä. Appelsiinit ovat todella monikäyttöisiä, nehän sopivat sekä suolaiseen että makeaan ruoanlaittoon. Tämä blancmangéresepti löytyi vanhasta ruokavihkosta, johon olin liimannut lehdistä leikattuja reseptejä nuoruudessani. Siis todella vanha ranskalainen klassikko. 

Noin 3-4 annosta (4-6 reseptin mukaan!!!):
3 dl kuohukermaa
1-2 rkl hienoa sokeria
1/2 dl puristettua (veri)appelsiinin mehua
yhden appelsiinin raastettu kuori
2 dl pieniä kuutioita hyvin kuoritusta appelsiinista
3 vedessä liotettuja liivatelehteä

Koristeluun:
appelsiiniviipaleita

Vaahdota kerma, lisää sokeri, appelsiinimehu ja raastettu appelsiini.

Purista vesi liivatelehdistä ja anna niiden sulaa omassa kosteudessaan pienellä lämmöllä. Kaada liivate kermaseokseen ja sekoita nopeasti ja tarkasti, koska muuten  muodostuu kokkareita, kun jälkiruoka jähmettyy. Sekoita mukaan appelsiinikuutiot ja kaada blancmangé kauniiseen tarjoilukulhoon tai muovikelmulla vuorattuun (kakku)vuokaan jos haluat kumota se ennen tarjoilua. 

Vie jälkiruoka kylmään muutamaksi tunniksi. Mahdollisesti pakastimeen tai ulos puoleksi tunniksi ennen tarjoilua niin se irtoaa vuoastaan paremmin. Irrota ensin reunoista vedellä huuhdellulla veitsellä. Koristele appelsiinilohkoilla. 

Bon appétit!








Voin lämpimästi suositella seuraavaa oranssinväristä vihannesruokaa, joka myös sisältää appelsiinia, jos kaipaat katseenvangitsijaa ruokapöytääsi. Mahtavan makuinen ja näköinen!

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/04/bataatti-appelsiinilla-terastettyna.html



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti