Pulled chicken thai

lauantai 3. helmikuuta 2018


                    Täällä Maalaisbistrossa meillä on ollut pari rauhatonta yötä, kun vanha rouva assistenttia ovat ruvenneet häiritsemään oudot äänet, joita nyt vain on aina vanhassa puutalossa. Hiirien tanssit väliseinissä ja -katoissa ja tuulenpuuskien äänet ikkunanraoissa kuuluvat näihin. Mutta toivotaan, että tämä on ohimenevää. Lohtua löytyy päivän reseptistä: maukasta ja mureaa revittyä kanaa. Ensin kana saa pitkän kylvyn aasialaisessa kastikkeessa haudutuspadassa. Lihasta tulee mehukasta ja mureaa pienellä vaivalla. Voit tietysti valmistaa tätä ruokaa tavallisessa padassa uunissa. Siinä tapauksessa valmistusaika puolittuu ja kastikelientä saa olla enemmän.  Keitin lisukkeeksi leveitä riisinuudeleita, joiden päälle lusikoin kanakastiketta. Siitä tuli keittomainen annos. Riisi sopisi myös hyvin. Ja jos haluat voit lisätä hieman vihanneksia annoksiin.                   

Käytin seuraavia aineksia:

1,6 kg kanan koipia (Atria)

2 prk coconut creamia (Blue Dragon)
2 rkl punaista currytahnaa
ison limen mehu
1/2 dl sweet chiliä
1-2 rkl chilisuolaa
1  rkl soijaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
2 tl kaffirlimejauhetta
1 vahva, kuivattu ja murskattu chili

Sekoitin kaikkia aineksia kastikkeeksi, laitoin koivet haudutuspataan ja kaadoin kastikkeen päälle. Termostaatin viritin korkealle lämmölle kuudeksi tunniksi. Sinä aikana ehdin hyvin siivota huushollin ja mennä assistentin kanssa lenkille. Kuuden tunnin jälkeen koivet olivat niin mureita, että liha irtosi luista hyvin. Sekoitin revityn lihan kastikkeeseen ja jätin astian viileään muutamaksi tunniksi. Tätä vaihetta ei kannata jättää väliin, koska liha maistuu niin paljon paremmalta kun se on saanut lisämakua kastikkeesta. Tarkistin myös makujen sinfonian. Keitin (riittää että kaataa kiehuvaa vettä nuudelien päälle ja antaa seistä pari-kolme minuuttia) leveitä riisinuudeleita, laitoin niitä syviin lautasiin ja lusikoin kanakastiketta päälle. Koristelin murskatuilla suolapähkinöillä ja tuoreella korianterilla. Unohdin laittaa tuoretta punaista chiliä (värin vuoksi). Ruoka sai arvosanan erinomainen. Ja seuraavana päivänä se oli, jos mahdollista, vielä parempaa. Sopivan tulinen ja terveellinen lohdutusruoka näin talven keskellä! Hyvää ruokahalua!











Jos haluaisit saada reseptini tuoreeltaan, niin käy tykkäämässä Landebistro Fb-sivusta (yhteinen Maalaisbistron kanssa) tai seuraa blogia Bloglovin' kautta. Luontokuvat on otettu Maalaisbistron laiturilta pari päivää sitten.

Blogista löytyy ennestään monta erilaista kanareseptiä. Jos haluat viettää vietnamilaista uutta vuotta 3.2, niin suosittelen kokeilemaan tätä pho-keittoa. http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/02/pho-keitto-kanalla.html



2 kommenttia:

  1. Tällainen ruoka sopisi hyvin kipakkaan pakkaspäivään. Viimeksi Thaimaassa olen syönyt tämän tyyppistä. Ihana annos.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa. Kyllä se thaimaalainen tipu ihanine mausteineen lämmittää, oikea lohturuoka. Meillä kaunis aurinkoinen pakkaspäivä tänään täällä saaristossa.

      Poista