Maalaisbistrossa syömme pizzaa aika harvoin. Silloin teen kikhernejauhoista pohjan ja se toimii hyvin. Proteiinin ja kuidun lisäksi kikhernejauho sisältää runsaasti kaliumia ja magnesiumia sekä on hyvä kalsiumin lähde. Ja antaa miellyttävän ja pitkäaikaisen kylläisyydentunteen. Resepti löytyy tästä
http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/01/pizza-kikhernejauhoilla.html
Tällä kertaa tein kaksi pellillistä, siispä tuplasin reseptin määrät. Kikhernejauhoni pääsivät loppumaan, mutta korvasin puuttuvan osan 1,5 dl kvinoajauhoilla. Näytti toimivan hyvin . Käytin vihanneksia ja kasviksia omasta puutarhasta ja lisäsin vielä muita suosikkiaineksia. Grillasin kasvikset ensin.
Täyte 1:
pinaattia
avokadoa
herneitä
grillijuustoa
mustapippuria
chilisuolaa
Kiehautin nopeasti pinaatin ja grillasin juustosiivut.
Täyte 2:
pestoa porkkanan naateista http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/06/pesto-porkkanan-naateista-grillattuja.html
grillattuja porkkanoita
grillattuja bataattisiivuja
grillattua keltaista paprikaa
grillijuustoa
mustapippuria
yrttisuolaa
Täyte 3:
keitettyjä munia, hienonnettuina
anjovista
voi-öljysekoituksessa freesattua purjoa
mustapippuria
tilliä
Täyte 4:
lihajämiä
paistettuja sieniä
grillattua kesäkurpitsaa
herneitä
grillijuustoa
chilimajoa
mustapippuria
yrttisuolaa
Paista ensin pohjia 225 asteessa 10 minuuttia. Laita sen jälkeen täytteet. Vielä noin kymmeneksi minuutiksi uuniin. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja nauti (terveellisistä?) pizzoista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti