Chorizoyrttivoi kaikille grilliruoille

tiistai 8. elokuuta 2017


Grillatut vihannekset, grillattu kala ja liha muuttuvat vielä herkullisemmiksi kunhan saavat yrttivoita niskaansa. Tämä chorizovoi sopii kaikille grilliruoille ja se säilyy kylmässä parikin viikkoa. Jos siitä jää jotain yli, niin voit pakastaa loput. Käytin tällä kertaa chorizo-makkaraa, valkosipulia, punasipulia ja runsaasti tuoreita yrttejä. Oli muuten syntisen hyvää grillattujen kaalilohkojen ja karitsan kyljysten kera.

Tarvitset:
30-50 g hienonnettua chorizoa
150 g voita
2-3 raastettua valkosipulin kynttä
pieni hienonnettu punasipuli + hieman vihreätä vartta
1-2 maustemitallista sormisuolaa (savunmakuinen, Maldon)
tuoreita hienonnettuja yrttejä kuten: timjamia, salviaa, rosmariinia, lehtipersiljaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin. Käytä blenderiä tai tee se käsin. Tarkista suolaisuus ja maku. Jätin maustevoin huoneenlämpöön  tunniksi, koska halusin sen sulavan nopeasti grillattujen kaalilohkojen päälle. Säilytä voi viileässä ellet aio käyttää sitä samana päivänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti