Kampela suolaheinäkastikkeessa + viinivinkki

torstai 31. elokuuta 2017Olen yksinkertaistanut tätä alkuperäistä ravintolareseptiä hieman, eli jättänyt pois eräitä momentteja, joita pidän turhina kotikeittiössä. Tarvitset kampelafileitä ja jos vain mahdollista suolaheinää kastikkeeseen. Ellet onnistu löytämään suolaheinää, voit käyttää mangoldia tai pinaattia ja lisätä hieman valkoista balsamicoa/viinietikkaa/enemmän sitruunaa.
Täältä voit lukea enemmän suolaheinästä:

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/06/lohi-suolaheinapedilla.html

Ainekset 5-6 hengelle:
runsas kilo kampelafilettä
300 g crème fraîchea/kaurakermaa
200-250 g suolaheinää
50 g voita
suolaa
Cayennepippuria
1 sitruuna
8 dl-1 litra kalalientä: mieluiten keitettyä sipulista, valkosipulista, valkoviinistä, purjosipulista, selleristä ja kalan perkeistä, jos ostat kokonaisia kampeloita
(Käytin kiiskilientä, joka löytyi pakastimesta)


1. Suolaa kalafileet. Voitele uunivuoka ja siirrä fileet siihen. Kiehauta liemi ja anna hieman kiehua kokoon ja lisää sitten kerma ja anna kiehua kunnes kastike paksuuntuu. Mausta suolalla ja varovasti Cayennepippurilla ja sitruunamehulla. Tarkista maut.

2. Huuhtele suolaheinä, poista varret, leikkaa lehdet saksilla ja anna niiden sulaa kattilassa voinokareen kera.

3. Sekoita suolaheinät kastikkeeseen ja kaada kerma- suolaheinäseos fileiden päälle ja laita 180-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

Suositus tähän ruokaan on ranskalainen Sancerre-viini. Kuvan viiniä Sil'ex esitellään näin: vaaleankeltainen väri, intensiivinen maku valkoisista kukista ja sitruksesta, hieman mineraalisuutta, täynnä raikkautta ja tyypillinen Loiren laaksossa kasvanut viini. Sopii täydentämään merenelävien, kalojen ja juustojen makuja. Viini tulee täältä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti