Nopea gratiini kesäkurpitsasta, sipulista ja juustosta

keskiviikko 23. elokuuta 2017


Maailman halvin, helpoin, nopein ja maukkain gratiini kesäkurpitsasta...en kai liioitellut hirveästi. Mutta tämä gratiini on todellinen ässä ja sen lisäksi se sopii melkein ruuan kuin ruuan lisukkeeksi. Eli jos olet hukkumaisillasi kesäkurpitsavuoreen, niin testaa tätä reseptiä ja kerro sitten minulle mitä mieltä olit. Paistettuja sieniäkin voit laittaa mukaan täytteeseen, jos sinulla on hyvät sieniapajat. Minulta ei tipu sienireseptejä tänä vuonna... ikävä kyllä saaristossa ei ole satanut tarpeeksi. Mutta löytyyhän niitä kuivattuja komerosta onnekseni!

Ainekset neljälle annokselle.
3-4 kesäkurpitsaa, raastettuina kuorineen
3 sipulia, pilkottuina
100 g raastettua juustoa (väkevä, mieluiten gruyère)
2 kananmunaa
2 rkl crème fraîchea
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria

1. Kuullota sipuli voissa. Purista raastetuista kesäkurpitsoista nestettä pois niin paljon kuin mahdollista ennen kuin sekoitat ne kuullotetun sipulin joukkoon.
2. Sekoita raastettu juusto, munat, crème fraîche, suola ja pippuri. Mausta kunnolla.
3. Kaada sipuli-kesäkurpitsasekoitus voideltuun uunivuokaan ja levitä kastike päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti