Entrecôte - grillausvinkki täydellisyyteen

torstai 4. toukokuuta 2017


Takuuvarma grillattava on mielestäni hyvin marmoroitu, tuore, kotimainen entrecôte. Löytyy useimmiten meillä Suomessa pihveinä, mutta jos saat käsiisi kokonaisen entrecôte-palan niin sekin sopii grillattavaksi. Pyydä että lihakauppias leikkaa paksuja pihvejä, koska valmiiksi leikatut ovat yleensä liian ohuita grillattaviksi. Mitä enemmän rasvaa sen parempi: grillattaessa rasva sulaa ja lihasta tulee mehevää ja suussa sulavaa. Isoimmat rasvapalat voi jättää assistentille palkaksi!

Tarvitset paksuja entrecôte-pihvejä. Jätä ne huoneenlämpöön  noin tunnin verran ennen grillausta. Pyyhi liha kuivaksi paperilla.  Menettelin näin : 1) Kuumensin grillin (käytän kaasua) 250-300 asteeseen. 2) Siirsin pihvit grilliritilälle. 3) Laitoin yhteen pihviin digimittarin. 4) Vähensin hiukan lämpöä. 5) Grillasin noin 2 minuuttia kumpaakin puolta kunnes sisälämpötila nousi 48 asteeseen (roosa). 6) Hiukan sormisuolaa ja mustapippuria päälle. 7) Laitoin pihvit folion alle 5-8 minuutiksi (mieluummin lämmin paikka). Sisälämpötila nousi silloin muutamalla asteella.
Tarjoilin pihvit misovoilla

http://forrecuisine.blogspot.fi/2017/02/kuvepaisti-misovoilla.html

parsalla ja täytetyillä uuniperunoilla

Kommentti: Kuvassa puolet isosta entrecôte-pihvistä, jonka päällä on myös toinen maustevoi joka sisälsi fermentoitua valkosipulia ja yrttejä. Yleensä laitan maustevoita pihvien päälle heti, kun otan ne grillistä. Silloin voi sulaa paremmin ja siitä tulee kastike samalla. Viini oli tällä kertaa yksi suosikeistani: täyteläinen italialainen punaviini, joka oli piste i:n päälle tälle pihviaterialle.


Brunello di Montalcino -viineissä ei ole kuin yksi vika: ne eivät ole koskaan ihan halpoja. Mieheni oli ostanut tämän Brunellon suoraan tilalta tuttavansa Matin Viinimestarit-nimisen yhtiön avustuksella. Viinimestarit välittävät pienten tilojen laatuviinejä. 
 http://viinimestarit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti