Liekitetty ananas & karhunvatukka nice cream

keskiviikko 10. toukokuuta 2017


Raikas jälkiruoka ilman lisättyä sokeria (hunajankin voi hyvin jättää pois). Hieno jälkkärikukkanen rakkaalle äidille ellei hän ole erityisen ihastunut makeisiin jälkiruokiin tai kakkuihin (kuten minä). Nice creamin sijasta voit tarjoilla tavallista jäätelöä ananaksen kanssa. Ja leikkaathan renkaat hiukan kauniimpaan muotoon kuin minä. En nimittäin ajatellut, että resepti päätyisi blogiin!

4 annosta:
iso ananas
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
hunajaa maun mukaan
50 g voita
4 rkl Cointreauta tai muuta sitruslikööriä

Kuori ananas ja leikkaa se renkaiksi. Poista kova keskiosa. Se sisältää puumaisuudestaan huolimatta kuulemma paljon ravintoaineita, joten jätä se jäljelle, jos haluat. Raasta inkivääri. Sulata voi paistinpannussa. Lisää ananasrenkaat, inkivääri ja hunaja. Sekoita ja käännä renkaat, niin että niistä tulee lämpimiä. Kaada päälle likööri (lämmitän yleensä liköörin ensin mikrossa) ja sytytä heti. Älä koskaan liekitä tuulettimen alla tai tulenarkojen tavaroiden läheisyydessä. Anna alkoholin palaa loppuun.


Tee nice cream  tämän reseptin mukaan, mutta vaihda mango karhunvatukoihin/vadelmiin/mansikoihin.

Tarjoile heti koska nice cream sulaa nopeasti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti