TURSKAA, PARSAA & KORVASIENIKASTIKETTA

lauantai 1. huhtikuuta 2017


Kevät tuo parsan tai ehkä toisin päin. Ostin vihreää hyvännäköistä parsaa ja muistin, että jossain pakastimeni uumenissa oli vielä pusssillinen korvasieniä. Löysin ne jopa. Kaupasta tarttui myös mukaan turskaa (selkäpaloja), joka olikin tervetullut uutuus paikallisessa K-marketissa. Turskasta tuli aivan superihana paistettuani sen voissa. Teen varmasti uudestaan.

Kastike:
3-4 dl kolmessa vedessä keitettyjä korvasieniä (tai muita sieniä)
2 salottisipulia
2 rkl voita
2 dl kuohukermaa
2 dl valkoviiniä (kuiva ja halpa kelpaa)
1 rkl Maizenaa tai vehnäjauhoja
suolaa, mustapippuria
(loraus kuivaa vermuttia)

Sulata voi kattilassa ja freesaa hienonnettu sipuli. Älä ruskista sitä. Lisää hakatut korvasienet ja jatka freesaamista muutama minuutti. Lisää viini ja keitä kokoon kunnes puolet on jäljellä. Lisää kerma ja kiehauta. Sekoita suuruus kylmään veteen ja kaada kiehuvaan kastikkeeseen. Vispaa samalla. Keitä kunnes kastike on valmis: vehnäjauho 10 minuuttia, Maizena 2-3 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja mahdollisesti lorauksella vermuttia.



Keitetty parsa:
2 nippua tuoretta parsaa (valkoinen tai vihreä)
vettä
ripaus sokeria
(1/2 sitruuna)
hienonnettua ruohosipulia


Keitä kuorittu parsa kiehuvassa ja suolatussa vedessä. Lisää sokeri. Keitä valkoinen parsa 4-6 minuuttia ja vihreä 2-3 minuuttia. Tarkista kypsyys veitsen kärjellä.



Kala:
noin 500 g tuoretta turskaa, selkäpaloja
sormisuolaa
voita
mustapippuria

Mausta turska sormisuolalla ja pippurilla. Ruskista voi kuumassa paistinpannussa. Paista kullankeltaiseksi molemmin puolin. Aloita nahattomalla puolella. Ota sitten pannu liedeltä ja anna kalan levätä kunnes sisälämpötila on noin 52 astetta. Tarjoile ruskistetun voin kera, (mausta tuoreella raastetulla piparjuurella ja sitruunalla). Piparjuuri lisää hiukan tulisuutta ruokaan, mutta ellet ole piparjuuren ystävä niin jätä se pois. Varminta on laittaa kulhollinen raastettua piparjuurta tarjolle niin kaikki ovat tyytyväisiä.




Tämä Alsace-viini oli löytö. Tuoksu on kukkainen ja hunajainen ja mausta löytyy hiukan makeutta. Tasapainoinen sekoitus Pinot gris- ja Riesling- rypäleistä ja jälkimakuakin löytyy.

A votre santé et bon week-end! Kippis ja hyvää viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti