KESÄKURPITSA A LA HASSELBACK

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017


Kesäkurpitsan maku on aika pliisu ja yleensä piristän sitä jollain tavalla. Kesällä Maalaisbistrossa viljellään omia kesäkurpitsoja, mutta vielä ei ole sen aikaa. Täytyy tyytyä kaupan tarjontaan; siis ulkomaisia yksilöitä. Tein kaksi eri täytettä: 1) vegen ja 2) chorizon, joka tietysti on hiukan voimakkaamman makuinen. Muista suolata tarpeeksi! Se pätee aina, kun on kyse uunivihannesruoasta ... oma mielipiteeni!

Tarvitset:
2 isoa vihreää kesäkurpitsaa tai 4 pientä

Täyte 1:
2 valkosipulin kynttä, raastettuna
1 pieni punasipuli, hienoksi hakattuna
tuoretta timjamia, hienoksi hakattuna
tuoretta lehtipersiljaa, hienoksi hakattuna
yhden sitruunan raastettu kuori
50 g parmesaaniraastetta
1-2 rkl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
mustapippuria
2 rkl hienonnettuja saksanpähkinöitä

Sekoita kaikki ainekset.

Täyte 2:
100 g chorizoa, pieninä kuutioina
salviaa, hienonnettuna
1-2 rkl voita
1 tl pimentónia (tulista savupaprikajauhetta)
50 g raastettua juustoa


Ruskista chorizokuutiot paistinpannussa ilman voita. Niistä irtoaa vähän rasvaa. Lisää pimentónia ja voita, jos haluat. Paista muutama minuutti vielä. Sekoita lopuksi salvia joukkoon.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsoihin viiltoja samaan tapaan kuin tekisit Hasselbackan perunoita. Älä leikkaa viiltoja aivan pohjaan asti, koska silloin kurpitsa katkeaa. Suolasin kesäkurpitsat tässä vaiheessa. Esikypsennä niitä uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.
Lusikoi täytteet kurpitsojen päälle ja viiltoihin. Ripottele chorizotäytteen päälle juustoraastetta. Kypsennä uunissa noin 20-30 minuuttia kurpitsojen koosta riippuen. Tarkista veitsen kärjellä. Ripottele hiukan sormisuolaa päälle ja pippurimyllystä mustapippuria.





Maukasta kesäkurpitsaa!




2 kommenttia:

  1. Tämäpä on hyvä idea!Irtosiko kesäkurpitsoista paljon nestettä uunissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koostumus pysyi todella hyvänä, ei siis irronnut yhtään nestettä. Olin itsekin yllättynyt hyvästä lopputuloksesta.

      Poista