BATAATTI APPELSIINILLA TERÄSTETTYNÄ

perjantai 14. huhtikuuta 2017





Räjähdys makeata, katkeraa ja suolaista lainatakseni Yotam Ottolenghiä. Pitää paikkansa. Resepti löytyy hänen "Plenty more" keittokirjastaan, joka sisältää runsaasti mielenkiintoisia reseptejä. Kirja kuuluu suosikkeihini. Tämä mainio resepti sisältää angostura bitteriä, joka saa aikaan miellyttävän katkeruuden. https://fi.wikipedia.org/wiki/Angostuura . Tuorepuristetun appelsiinimehun ja bataatin yhdistelmä kypsien valkosipulien ja yrttien kanssa on kerta kaikkiaan koukuttava.

Ainekset:
3 1/2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua (noin 4-5 appelsiinia)
80 g fariinisokeria
runsas 1/2 dl punaviinietikkaa
runsas 1/2 dl angostura bitteriä
1 1/2 rkl oliiviöljyä
4-5 bataattia, kuorimattomia ja leikattuina 2 1/2 cmn levyisiin lohkoihin (1 1/2 kg)
2 punaista halkaistua chiliä
3 salvian oksaa (15 g)
10 timjamin oksaa (10 g)
2 kokonaista valkosipulia, kuorimattomia ja halkaistuina
90 g chèvreä (vuohenjuustoa), pieninä paloina
suolaa ja mustapippuria

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kaada appelsiinimehu sokerin ja viinietikan kanssa kattilaan. Kiehauta ja laske sitten lämpöä ja anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes nesteestä on tullut paksumpi ja määrä on redusoitu 2 desiin. Lisää angostura bitteriä, oliiviöljyä ja 1 1/2 tl suolaa. Laita bataatti, chili, salvia, timjami ja valkosipuli isoon kulhoon ja kaada päälle kastike. Sekoita hyvin ja levitä uunipellille, joka on tarpeeksi iso, noin 30 x 40 cm.
Laita uuniin noin 50-60 minuutiksi. Käännä ja valele bataatit joka 15 minuutti. Ideana on että bataatit karamellisoituvat, joten lisää appelsiinimehua, jos ne näyttävät kuivuvan. Kun bataatit ovat valmiit niiden pitää olla tummia ja tahmeita. Ota ne uunista ja anna hieman jäähtyä. Siirrä tarjoiluvadille ja murenna vuohenjuusto niiden päälle. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Kommenti: Käytin noin 4 1/2 dl appelsiinimehua ja 3 rkl oliiviöljyä kastikkeeseen. Ja kuten näkyy unohdin vuohenjuuston jääkaappiin...mutta oli se herkkua ilmankin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti