MUNAKOISO- JA KIKHERNESALAATTI PAAHDETULLA VALKOSIPULIDRESSINGILLÄ

perjantai 21. huhtikuuta 2017



Maaginen salaatti...kastike, joka koostuu paahdetusta valkosipulista, sitruunamehusta, sinapista ja oliiviöljystä tekee siitä taivaallisen. Täynnä välimerellisiä tuoksuja ja makuja. Laita mukaan mustia kivellisiä kreikkalaisia oliiveja, jos kaapista löytyy. Meiltä ne olivat loppu. Resepti tulee "Healthy Seasonal Recipes" blogista, johon olen tehnyt hiukan muutoksia ja lisäyksiä.

Ainekset:
1 iso tai 2 pientä munakoisoa, kuutioina
4 isoa valkosipulinkynttä kuorineen
(tuoretta rosmariinia)
1 tl suolaa
3 rkl hyvää oliiviöljyä
1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua (+hiukan raastettua kuorta)
2 tl Dijon sinappia
1 tölkki kikherneitä, huudeltuina ja valutettuina
4-5 dl hienonnettua persiljaa
1-1,5 dl fetajuustoa
(mustapippuria)

Laita uunilämpö 175 asteeseen. Sekoita munakoisokuutiot, valkosipulit ja 1/2 tl suolaa isossa kulhossa. Sekoitin myös joukkoon runsaasti tuoretta rosmariinia (ei ollut reseptissä), koska pidän munakoiso-rosmariini-valkosipuli yhdistelmästä. Lorauta 1 rkl oliiviöljyä päälle ja sekoita. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda kunnes munakoiso on pehmeä ja  saanut vähän väriä ja valkosipulinkynnet tuntuvat pehmeiltä. Se vie noin 30 minuuttia.




Poista valkosipulien kuoret. Muussaa valkosipulit isossa kulhossa ja sekoita niihin 1/2 tl suolaa (käytin enemmän) ja jäljellä olevat 2 rkl oliiviöljyä. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja sinappi. Lisää munakoiso (murskasin mukaan uunissa kuivatut rosmariinin oksat), kikherneet, persilja ja feta paloina. Sekoita varovasti. Sirottelin myös päälle sitruunan raastettua kuorta ja mustapippuria. Ja loraus oliiviöljyä.

Kommentti: Tämä valmis salaatti loppui alta aikayksikön: se riitti kahdelle lounaaksi. Grillattu yrttibroileri sopisi varmaan hienosti tämän kaveriksi ja silloin salaatti riittäisi ehkä neljälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti