KOKONAISENA PAISTETTU KUKKAKAALI KAPRIKSEN, SALVIAN, SITRUUNAN JA RUSKISTETUN VOIN KERA

lauantai 17. joulukuuta 2016



Kukkakaali on yksi niistä kasviksista, jotka sopivat parhaiten kokonaisena paistettavaksi. Maun puolesta siinä on monta kontrastia: pinta maistuu paahtuneelta, kukinto-osa höyryttyneeltä sekä paistuneelta ja kanta jäntevän rapsakalta. Resepti on otettu kirjasta Myllymäki: Kasvikset lisukkeena & pääruokana. Omat muutokset suluissa.

4 annosta

1 kukkakaali, noin 600 g
100g + 150g voita (käytin ainoastaan runsaat puolet)
20 salvianlehteä (25-30)
3/4 dl kapriksia
3-4 tl vastapuristettua sitruunamehua
suolaa



Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Puhdista kukkakaali ja laita se uunivuokaan (laitoin mukaan vihreät lehdet, joista tuli tosi hyvänmakuiset). Hiero kukkakaalin pintaan 100 g (60-70) voita. Mausta suolalla. Paista kukkakaalia uunin keskitasolla 10 minuuttia. Alenna lämpö sitten 150 asteeseen ja paista vielä 40-60 minuuttia, kunnes kukkakaalin pinta on ruskistunut. Sulata 150 g (100 g) voita pienessä kattilassa ja ruskista se. Kun voi lakkaa kuplimasta, lisää joukkoon salvianlehdet ja paista niitä voissa 20 sekuntia. Lisää kaprikset ja sitruunamehu. Mausta suolalla. Sopii kaiken kanssa!

Muunnelma: Korvaa kukkakaali millä tahansa juureksella, juuriselleristä tulee todella hyvää.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti