Maalaisbistron jouluaatto vietetään yleensä pienissä ympyröissä: meitä on ainoastaan neljä ja siihen porukkaan kuuluu uskollinen 10-vuotias assistenttini Bany. Hän on tulossa vanhaksi mutta aina halukas auttamaan koemaistajana ja esitiskaajana. Olin perinteisesti laatinut 8 ruokalajin tasting menun, joka vaihtelee vuosittain. Kokeilen uusia reseptejä ja keksin omasta päästä loput!
Joulu 2016 menu de dégustation
Punajuurirösti, jääkellarinlohi, graavattu siika, siian- ja lohenmäti, smetana
Homard gratiné - Gratinoitu hummeri
Kampasimpukat, chilikorianterivoikastike
Terriini valkohäntäpeurasta, punasipulicumberlandkastike
Korealaiset lihapullat, gochujangglaze
Lapin au moutarde - Kaniini sinappikastikkeessa
Suklaafondue
Juustotarjotin
Juustotarjotin jäi syömättä...yleensä juustoja syödään myöhemmin yöllä Trivial Pursuitin lomassa...mutta tänä vuonna emme todellakaan jaksaneet...ja viimeinen viini jäi myös juomatta! Punajuuriröstin resepti löytyy jo blogista http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/10/rapea-puunajuurirosti-lohella-ja-madilla.html . Hummeriresepti löytyy tästä http://forrecuisine.blogspot.fi/2016/12/gratinoitu-hummeri.html.
Jääkellarilohen resepti tulee seuraavaan postaukseen ja pikku hiljaa muut reseptit seuraavat perässä.
Jääkellarilohen resepti tulee seuraavaan postaukseen ja pikku hiljaa muut reseptit seuraavat perässä.
Nautittiin seuraavat viinit:
Champagne Bouché Millésime 2005 Vintage
Labouré-Roi Bourgogne Chardonnay 2015
Château Morillon 2014 Grand Vin de Bordeaux
Amarone Botter della Valpolicella Classico 2012
Champagne Bouché Millésime 2005 Vintage
Labouré-Roi Bourgogne Chardonnay 2015
Château Morillon 2014 Grand Vin de Bordeaux
Amarone Botter della Valpolicella Classico 2012
Kaksi viimeistä kuvaa ovat vuodelta 2015.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti