KALA SUOLAKUORESSA

tiistai 13. joulukuuta 2016



Hyväksi todettu vanha tapa saada kokonaisesta kalasta mehukas. Suolakuoren ansiosta kalasta ei tule ollenkaan kuivaa. Ja vatsaan tungetut yrtit antavat kivan lisäsäväyksen. Suolaa kannattaa käyttää runsaasti...kala ei saa näkyä kuoren läpi, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.


Menetelmä on seuraavanlainen: 1 iso suomustettu ja perattu siika (kuha tai lohi käy myös)
noin 1,5-2 kg karkeaa merisuolaa
suihkepullo vedellä täytettynä
suolaa
pippuria
yrttejä oman maun mukaan



Peitä uunivuoan pohja karkealla suolalla. Suolaa ja pippuroi kala sisäpuolelta. Täytä vatsa salvialla ja persiljalla. Laita kala suolapetille ja kaada päälle niin paljon suolaa että kala peittyy kokonaan. Suihkuta päälle vettä niin suolakuori kovettuu uunissa. Laita 200 asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi (1,5-2 kilon painoinen kala). Anna levätä hiukan uunista tullessa. Riko kuori ja poista varovasti suolapalat. Siirrä kala tarjoiluvadille ja annostele.


Toinen tapa on tämä: 2 kg karkeata suolaa, 2 dl vehnäjauhoja ja 2 dl vettä. Tee niistä massa ja peitä kala massalla. Helppoa ja herkullista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti