Keväinen parsaherkku

sunnuntai 9. toukokuuta 2021

 


Parsa kuuluu jokakeväisiin herkkuihimme. Pidämme sekä vihreästä että valkoisesta parsasta, mutta ei käy kieltäminen että valkoinen muhkeampi versio on maultaan hienostuneempi ja ehkä himpun verran ylellisempi. Tuoretta vihreää parsaa ei ole pakko kuoria ja mielestäni maku tulee parhaiten esille kun sen paahtaa uunissa tai grillissä/grillipannulla. Ja parsa käy lisukkeeksi kaikkeen. Parsarisottoakin kannattaa tehdä jos pitää riisiruoista. Valkoisen parsan kuori on aika paksu, joten sitä tulee kuoria huolella ennen valmistusta. Inspiraationi lähde on tällä kertaa Instagramtili @swedishfoodie. Käyttäkää omia makunystyröitänne, koska ohjeessa ei ole tarkkoja määriä!

nippu valkoista parsaa (riittänee 3-4 alkuruokaan)
vettä 
sitruunaa
voita
suolaa
salottisipulia
valkoviiniä
kalafondia
kuohukermaa
mätiä
ruohosipulia
kirveliä/krassia



1. Kuori parsat ja poista kova alaosa. Kaada vettä isoon pannuun, purista siihen hieman sitruunamehua, iso nokare voita, ripaus suolaa ja anna veden kiehua ennen kuin lisäät parsat. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti kunnes parsat ovat pehmeitä, mutta vielä joustavat.

2. Sulata voinokare kattilassa ja freesaa hakattua salottisipulia siinä pari minuuttia. Lisää valkoviiniä, muutama tippa kalafondia ja hieman kuohukermaa. Anna kiehua hiljaa kunnes puolet on jäljellä. Lisää käsin vispaamalla huoneenlämmintä voita, vähän kerrallaan kunnes kastike on kermainen. Tähän tarvitaan aika paljon voita! Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

3. Lisää kastikkeeseen mätiä ja hakattua ruohosipulia tarjoiluvaiheessa. Kaada kastike parsojen päälle ja koristele kirvelillä tai krassilla.

Bon appétit!

Lisää herkullisia parsaohjeita löytyy "parsa"tägin alta sivun oikealla puolella.



2 kommenttia:

  1. Oi oi, näyttääpäs herkulliselta! Tätä täytyy tänä keväänä vielä testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ilman muuta sinun pitää testata jos ölet parsafani!

      Poista