1. Kuori parsat ja poista kova alaosa. Kaada vettä isoon pannuun, purista siihen hieman sitruunamehua, iso nokare voita, ripaus suolaa ja anna veden kiehua ennen kuin lisäät parsat. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti kunnes parsat ovat pehmeitä, mutta vielä joustavat.
2. Sulata voinokare kattilassa ja freesaa hakattua salottisipulia siinä pari minuuttia. Lisää valkoviiniä, muutama tippa kalafondia ja hieman kuohukermaa. Anna kiehua hiljaa kunnes puolet on jäljellä. Lisää käsin vispaamalla huoneenlämmintä voita, vähän kerrallaan kunnes kastike on kermainen. Tähän tarvitaan aika paljon voita! Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
3. Lisää kastikkeeseen mätiä ja hakattua ruohosipulia tarjoiluvaiheessa. Kaada kastike parsojen päälle ja koristele kirvelillä tai krassilla.
Bon appétit!
Lisää herkullisia parsaohjeita löytyy "parsa"tägin alta sivun oikealla puolella.
Oi oi, näyttääpäs herkulliselta! Tätä täytyy tänä keväänä vielä testata!
VastaaPoistaKiitos! Ilman muuta sinun pitää testata jos ölet parsafani!
Poista