Linssivuoka sienillä

keskiviikko 19. toukokuuta 2021

 

Täyttävä ja terveellinen terriini, joka on ihanan makuinen sekä lämpimänä että kylmänä. En kuitenkaan suosittele syömään linssiterriiniä jääkaappikylmänä. Ohje on Sikke Sumarin kirjasta "Ruokaa rakkaudella Saarenmaalta". Vaihdoin tuoreet herkkusienet kuivattuihin sieniin ja käytin myös pankoa murustetun täysjyväleivän sijaan. Terriinin seuraksi sopii raikas tomaatti- tai vihersalaatti, mutta se on myös oiva lisuke grilliruoille.


 
Ainekset:
175 g punaisia linssejä
2 1/2 dl vettä (tarvitsin runsaat 3 dl)
1 laakerinlehti (laitoin 3 kpl)
125 g juustoraastetta
1 keltasipuli
4 valkosipulinkynttä tai maun mukaan, raastettuina
50 g herkkusieniä (tai muita sieniä) pienittyinä (käytin 2 kourallista kuivattuja sieniä: musta torvisieni, suppilovahvero ja herkkutatti)
2 viipaletta täysjyväleipää ilman kuorta, murustettuina (tai 1/2 dl pankoa, japanilaista korppujauhoa)
2 rkl sitruunan mehua
3 rkl silputtua lehtipersiljaa (myös meirami, oregano tai timjami sopivat)
1 kananmuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
voita vuoan voiteluun



1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Huuhtele linssit. Laita linssit, vesi ja laakerinlehti keskikokoiseen kattilaan, kiehauta vesi ja anna sen jälkeen kiehua poreillen ilman kantta kunnes kaikki vesi on haihtunut, eli noin 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat täysin kypsiä.

2. Kaada keitetyt linssit kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon juustoraaste, silputtu sipuli ja valkosipuli, pilkotut herkkusienet (paistoin sienet ensin), leivänmurut, sitruunan mehu, silputut yrtit ja kananmuna. Sekoita ainekset keskenään oikein hyvin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Maistele, onko maku kohdillaan.

3. Voitele vuoka. Itse vuorasin sen leivinpaperilla, jonka voitelin. Kaada seos vuokaan. Paista ilman kantta 190 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä vuoassa.

4. Tarjoa lisäksi maustamatonta jogurttia, jota on piristetty tuoreilla yrteillä, saksanpähkinöillä, hunajalla, sitruunalla ja pähkinäöljyllä - kaikki tämä vihreällä salaattipedillä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti