Proteiinipitoiset brunssimuffinsit (G)

maanantai 31. toukokuuta 2021

 


Pinaatin kasvattaminen kasvihuoneessa onnistui hyvin. Se kasvoi nopeasti ja viime viikolla oli pakko saksia lehdet talteen. Pieni osa meni näihin muffinseihin, mutta suurin osa meni pakastimeen. Upotin lehdet ensin nopeasti kiehuvaan veteen, huuhtelin kylmässä juoksevassa vedessä, puristin veden pois ja muotoilin palloiksi. 
Muffinseissa ei ole yhtään jauhoja - ne ovat siis gluteenittomia. Maustoin niitä sriracha-kastikkeella, mutta mitä tahansa mauste sopii. Muffinsit ovat aika täyttäviä ja 2-3 riittää korvaamaan lounaan jos niin haluaa.



10-12 muffinseihin tarvitaan:

Paperiset muffinsivuoat/non-stick muffinsipelti

1 punainen paprika, kuutioituna

2 kevätsipulia, paloina

6 kananmunaa

1-2 kourallista pinaattia (voidaan korvata mm. nokkosilla, vuohenputkella, yrteillä)

runsas dl raastettua juustoa, mieluummin cheddaria

suolaa maun mukaan

muutama tippa sriracha-kastiketta tai muu mauste

Laita paprika ja kevätsipuli kulhoon. Huuhtele pinaatti, hienonna se ja lisää kulhoon. Lisää kananmunat ja suola. Sekoita hyvin. Lisää sitten juustoraaste taikinaan. Viimeksi valitsemasi mauste(et): sriracha, curry, ras-el-hanout, kurkuma tai muu suosikki. Sekoita hyvin.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Öljyä muffinsipelti käyttäen talouspaperia apuna. Kaada taikina koloihin/muffinsivuokiin ja paista 15-20 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti