Suosittelen ottamaan seurantaan "matbubbel"-tilin Instagramin puolelta, jos himoitset pieniä snacksejä, varsinkin sellaisia, joita on tapana tarjoilla lasillisen kanssa ennen varsinaista ruokailua. Sieltä vasta löytyy kivoja ehdotuksia! Mieleeni ei ollut koskan tullut, että riisipaperia voisi uppopaistaa tällä tavalla. Olen ainoastaan valmistanut vietnamilaisia kesärullia niistä aikaisemmin. Eikä uppopaistaminen ole yhtään vaikeata! Mutta älä täytä riisipapereita liian aikaisin, koska ne imevät nopeasti kaiken ylimääräisen nesteen. Ja tee erilaisia täytteitä; mitä ikinä keksitkään!
Tarvitset:
riisipaperiarkkeja
rypsiöljyä
1 rasia ravunpyrstöjä liemessä/kuorittuja katkarapuja
3-4 rkl majoneesia (Hellman's tai kotitekoinen)
1 rkl ketsuppia
1/2-1 pilkottu chili (laitoin myös hieman Srirachaa)
1 puristettu valkosipulinkynsi
hieman hakattua korianteria
hieman puristettua limemehua
2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl pilkottua sitruunaruohoa
hieman suolaa
1. Leikkaa riisipaperit sopivankokoisiksi paloiksi. Kuumenna rypsiöljyä pienessä kattilassa. Sammuta liesituuletin ja pidä aina käsillä kattilan kansi varmuuden vuoksi. Uppopaista pala kerrallaan: upota pala kuumaan öljyyn ja nosta pihtien avulla pois melkein heti. Näet miten riisipaperi kipruuntuu lähes heti ja silloin se onkin jo valmis. Valuta talouspaperilla. Lisää täyte juuri ennen tarjoilemista.
2. Valuta ravunpyrstöt. Leikkaa pieniksi paloiksi tai puolikkaiksi. Sekoita kaikki muut ainekset, tarkista maku ja lisää ravunpyrstöt/katkaravut.
3. Täytä riisipaperikuoret sekoituksella viime hetkellä. Koristele korianterilla ja halutessasi paahdetuilla seesaminsiemenillä ja tuoreella chilillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti