Salmiakkiin hurahtaneille tämä on suvereeni päätös mahtavalle dinnerille. Kuten arvata saattaa, minäkin kuulun tähän ryhmään. Löysin ohjeen "Jennys matblogg" -nimisestä blogista. Pienensin hänen sokerimääränsä ja ensi kerralla taidan tuplata turkin pippureiden määrän. Vispattuun kermaan lisätään haluttu määrä kevyesti muusattuja tuoreita vadelmia. Salmiakki, suklaa ja vadelmakerma on todellakin vastustamaton makuyhdeistelmä! Siis omasta mielestäni.
Ellet ole salmiakin ystävä suosittelen tätä helppotekoista gluteenitonta ranskalaista mutakakkua:
Maalaisbistro: Mutakakku à la Varennes - jauhoton suklaapommi (forrecuisine.blogspot.com)
Ainekset mutakakkuun:
22-24 cm irtopohjallinen kakkuvuoka
4 kananmunaa
4 dl hienoa sokeria (mielestäni 3 dl riitti vallan mainiosti)
1 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaota (otin 6 rkl)
2 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita
hieman sormisuolaa
10-15 palaa turkkilaista pippuria, Fazerin (käytin 15, mutta seuraavalla kerralla taidan ottaa 20)
Vadelmakerma:
Sekoita kevyesti vatkattua kermaa, hieman vaniljasokeria ja kevyesti muusattuja tuoreita vadelmia.
Oi, vaikuttaa hyvältä! :)
VastaaPoistaHerkkujen herkku!
Poistai love this recipe, thank you for sharing
VastaaPoistaYou're most welcome!
Poista