Mutakakku turkinpippurilla ja vadelmakermalla

sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

 

Salmiakkiin hurahtaneille tämä on suvereeni päätös mahtavalle dinnerille. Kuten arvata saattaa, minäkin kuulun tähän ryhmään. Löysin ohjeen  "Jennys matblogg" -nimisestä blogista. Pienensin hänen sokerimääränsä ja ensi kerralla taidan tuplata turkin pippureiden määrän. Vispattuun kermaan lisätään haluttu määrä kevyesti muusattuja tuoreita vadelmia. Salmiakki, suklaa ja vadelmakerma on todellakin vastustamaton makuyhdeistelmä! Siis omasta mielestäni.

Ellet ole salmiakin ystävä suosittelen tätä helppotekoista gluteenitonta ranskalaista mutakakkua:

Maalaisbistro: Mutakakku à la Varennes - jauhoton suklaapommi (forrecuisine.blogspot.com)


Ainekset mutakakkuun:

22-24 cm irtopohjallinen kakkuvuoka

4 kananmunaa

4 dl hienoa sokeria (mielestäni 3 dl riitti vallan mainiosti)

1 tl vaniljasokeria

5 rkl kaakaota (otin 6 rkl)

2 dl vehnäjauhoja

150 g sulatettua voita

hieman sormisuolaa

10-15 palaa turkkilaista pippuria, Fazerin (käytin 15, mutta seuraavalla kerralla taidan ottaa 20)



1. Laita uunin lämmöksi 175 astetta. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä.

2. Sekoita kananmunat ja sokeri, sekoita kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan. Lisää viimeiseksi voi.

HUOM! Älä vatkaa mutakakkutaikinaa. Jos siihen pääsee liikaa ilmaa kakusta tulee kuiva.

3. Murskaa turkkilaiset pippurit sopivaksi strösseliksi ja lisää taikinaan.

4. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Laita kakku uuniin 25-30 minuutiksi. (Oma kakkuni oli uunissa vajaat 25 minuuttia ja siitä tuli kuivahko. 15-20 minuuttia riittänee hyvin jos haluat löysähkön sisustan, kuten mutakakuissa on tapana.)

5. Poista kakku uunista ja anna levätä viileässä ainakin 4 tuntia tai yön yli.


Vadelmakerma:

Sekoita kevyesti vatkattua kermaa, hieman vaniljasokeria ja kevyesti muusattuja tuoreita vadelmia.





4 kommenttia: