Tataki ja teriyakimajoneesi

maanantai 1. maaliskuuta 2021

 

Nyt kävi niin, että tämä japanilainen tataki pääsi jo ensi yrittämällä perheemme top kolme listalle! Salaisuus piilee umamisessa marinadissa, joka sisältää yuzua, seesamiöljyä, tuoretta inkivääriä, hunajaa ja teriyakia. Liha pariloidaan, jäähdytetään ja marinoidaan ennen kuin se viipaloidaan ohuiksi siivuiksi. Käytin naudan ulkofilettä, mutta mikäli et syö lihaa, voit aivan mainiosti käyttää lohta tai tonnikalaa. Tatakia tarjoillaan yleensä alkuruokana teriyakimajoneesilla ja vihanneksilla/salaatilla. Valitsin tatakin seuraksi japanilaisen okonomiyakin. Match made in heaven! Pääruoaksi riittänee kevyempi vaihtoehto, koska tämä alkuruoka on aika runsas.



4-6 annokselle tarvitset:

400 g naudan ulkofilettä
1 1/2 rkl furikakea/sesame togarashia/mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
mustapippuria myllystä
suolaa
seesamiöljyä ja rypsiöljyä paistamiseen
1/2 dl teriyakimarinadia (resepti alempana)

1. Taputa furikakea ja mustapippuria lihaan. Suolaa liha kauttaaltaan.
2. Kuumenna paistinpannu ja lisää hieman seesami- ja rypsiöljyä. Paista lihaan nopeasti molemmin puolin (noin 2 minuuttia per puoli) kaunis pinta. Ota liha pois pannulta ja anna sen jäähtyä.
3. Laita liha muovipussiin ja kaada päälle 1/2 dl teriyakimarinadista. Laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.
4. Ota liha marinadista ja viipaloi erittäin ohuiksi siivuiksi. Koneella homma hoituu parhaiten.

Teriyakimarinadi:

1 dl Kikkoman Teriyakimarinadia
1 tl seesamiöljyä
1-2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl yuzua
1 tl hunajaa

Raasta inkivääri pieneen kulhoon. Sekoita siihen muut marinadin ainekset. Tämä satsi riittää 800-900 g lihaan.




Teriyakimajoneesi:

1 dl majoneesia
3 tl teriyakimarinadia (pullosta)
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
muutama tippa tabascoa

Sekoita majoneesi, teriyaki ja inkivääri. Mausta tabascolla.









1 kommentti:

  1. Anteeksi myöhäinen vastaukseni! Yritän muistaa vierailla ja kommentoida niin usein kuin mahdollista! Mukavaa kevättä sinulle!

    VastaaPoista