Kuivakakut, jotka sisältävät rusinoita, hedelmiä tai marmeladia, paranevat yleensä päivä päivältä. Niin tämäkin maustekakku, johon olen laittanut rusinoita, hasselpähkinöitä ja marmeladia. Ainoa ongelma on pitää näpit irti kakusta tarpeeksi kauan.
Ainekset:
150 g voita
1 dl sokeria
3 munaa
1 rkl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
100 g rouhittuja hasselpähkinöitä
2 dl rusinoita
noin 200 g appelsiinimarmeladia/chilihilloa
1 purkki kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää mausteet, pähkinärouhe, rusinat, appelsiinimarmeladi, kermaviili ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Ja kuten sanottu maku paranee muutaman päivän kuluttua, kunhan jaksat odottaa.
HUOM: voit hyvin laittaa enemmän mausteita jos haluat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti