Panforte à la Ernst

sunnuntai 20. joulukuuta 2020


 

Italialaisesta panfortesta löytyy lukuisia versioita; usein ne sisältävät kuivattuja hedelmiä ja mausteita ja niihin lisätään joskus vin santoa. Ruotsalaisen tv-julkkiksen Ernst Kirchsteigerin versio ilman hedelmiä on superherkullinen ja älyttömän helppo tehdä. Panforte on makea ja ihanan sitkeä, täynnä erilaisia pähkinöitä ja suklaata ja sen pinnalle on siroteltu ripaus sormisuolaa. Älä missään nimessä unohda sormisuolaa, koska se tuo esille muut maut.

Tämä postaus on ilmeisesti viimeinen ennen joulunpyhiä ja haluan toivottaa kaikille rakkaille lukijoilleni rauhallista joulua hyvän ruoan ja juoman parissa. Täällä Maalaisbistrossa on jouluaattona lounaaksi kalapöytä  ja aattoiltana on vuorossa tasting menu kuten niin monena aiempana vuotenakin. Jos haluat kokeilla jotain ruokaa aikaisemmista joulumenyistäni, niin löydät ne kaikki "joulu" -tägin alta.

Jos Maalaisbistron jouluruoat, juomat ja tunnelmat kiinnostavat, niin voit seurata niitä Instagramin välityksellä https://www.instagram.com/anneforsten , lähinnä stories-puolella. Instagram-tilini tulee täyttymään ruoka-, juoma- ja tunnelmakuvista/videoista. Niissä pyörii takuuvarmasti myös suloinen Indi-koira, vuoden vanha labradorinnoutaja. Ei, en ole hankkinut uutta koiraa, tämä energinen söpöliini on vain lainassa parisen viikkoa.



Ainekset:
100 g manteleita
100 g hasselpähkinöitä
100 g pistaasinpähkinöitä (suolattomia)
1 rkl kanelia
1 dl vehnäjauhoja
1 dl hunajaa
1,5 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
sormisuolaa

1. Laita uunin lämmöksi 160 astetta.
2. Sekoita pähkinät, kaneli ja vehnäjauhot kulhossa. Pilko ensin pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi.
3. Kuumenna hunajaa ja sokeria kattilassa kunnes sokeri sulaa.
4. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa. Anna sen sulaa. Lisää pähkinäseos suklaaseokseen.
5. Paina massa uunivuokaan (15 x 20 cm), joka on vuorattu leivinpaperilla. Sirottele päälle sormisuolaa ja painele suola kiinni massaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
6. Ota pois uunista ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa sopiviksi paloiksi.









HYVÄÄ JOULUA JA UUTTA VUOTTA 2021!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti