Jamien jouluinen salaatti

perjantai 11. joulukuuta 2020

 

Värikäs salaatti Jamie Oliverin "5 aineksen ateriat" -kirjasta. Älä jätä pois yhtäkään näistä aineksista, koska ne ovat kaikki tärkeitä salaatin onnistuneessa toteutuksessa. Ellet löydä rakuunaa, voit vaihtaa sen rucolaan tai tuoreen oreganoon.

Ainekset:

600 g raakoja puna- ja keltajuuria

4 klementiiniä

1/2 nippu tuoretta rakuunaa (15 g)

100 g murenevaa vuohenjuustoa

40 g kuorittuja suolattomia saksanpähkinän puolikkaita

1. Puolita punajuuret ja keitä niitä kannen alla kattilassa kiehuvassa suolatussa vedessä 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Purista yhden klementiinin mehu tällä välin isoon kulhoon ja lisää yksi ruokalusikallinen ekstra-neitsytoliiviöljyä sekä runsas tilkka punaviinietikkaa. Kuori jäljellä olevat kolme klementiiniä ja viipaloi ne renkaiksi tarjoilulautaselle.

2. Valuta punajuuret ja virkistä niitä hetki kylmässä vedessä kunnes ne ovat jäähtyneet käsiteltäviksi. Irrota niiden kuoret nopeasti hieromalla. Leikkaa punajuuret lohkoiksi ja sekoita ne kaikki kastikkeen joukkoon. Maista kastiketta ja mausta se täydelliseksi merisuolalla sekä mustapippurilla. Annostele punajuuret lautaselle, murenna vuohenjuusto ja saksanpähkinät pinnalle ja valuta päälle kevyesti ekstra-neitsytoliiviöljyä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti