Jennie Walldénin japanilainen kaalisalaatti

keskiviikko 28. lokakuuta 2020Maailman helpoin ja herkullisin kaalisalaatti! Jennie on ruotsalainen kokki/ravintoloitsija ja yksi suosikkikokestani. Hänet adoptoitiin Koreasta Ruotsiin 6-vuotiaana ja Masterchef-voiton myötä hän vaihtoi ravintola-alalle kymmenisen vuotta sitten. Yleensä hän tekee aasialaisia nopeita ja helppoja ruokia, joissa on valtavasti makua ja näköä. Sen lisäksi hän on valloittava persoona.
Tässä kaksi muuta hänen reseptiään, jotka löytyvät blogistani


Tämä coleslaw on sekä Jennien että hänen poikansa suosikkisalaatti. Testasin sen miehelläni ja arvasin että se uppoaisi hymy huulilla, koska hän rakastaa kaikkia kaaliruokia. Kauneuskilpailuja tämä salaatti ei voita, mutta kun käytät suippokaalia tavallisen valkokaalin sijaan se saa enemmän väriä. Piristin salaattia retiiseillä ja kevätsipulilla, mikä oli onnistunut veto.Ainekset:
1/2 pienestä suippokaalista

Kastike:
3 rkl majoneesia
1 rkl japanilaista soijaa
2 tl seesamiöljyä
1 tl riisiviinietikka
ripaus sokeria
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

1. Suikaloi kaali niin ohueksi kuin mahdollista mandoliinilla tai juustohöylällä. Upota suikaleet jääkylmään veteen noin 15-20 minuutiksi, kunnes niistä tulee oikein rapeita. Nosta pois vedestä ja anna kuivua siivilässä.

2. Sekoita kastikkeen ainekset sillä aikaa kun kaali makaa vedessä.

3. Laita superrapea kaali vadille ja valele kastikkeella. Nauti lisukkeena tai välipalana. Aina yhtä hyvä! Lisäsin seesaminsiemenet vasta myöhemmin, koska ne unohtuivat kastikkeesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti